Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε αποτελέσματα και Fed

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στη συνάντηση της Fed στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,1% στις 386,61 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο FTSE100 ενισχύεται κατά 0,55%, o DAX κατά 0,83%, o CAC40 με οριακή άνοδο 0,05%, o IBEX35 με 0,60%, o FTSE

MIB με άνοδο 0,36%

Στην Ασία οι αγορές κινήθηκαν σε μεικτά πρόσημα καθώς πολλοί δείκτες ξανάνοιξαν σήμερα μετά από τη χθεσινή αργία.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς νωρίτερα το πρωί, μετά από το χθεσινό κλείσιμο σε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων, χάρη στα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ. Ο δείκτης του δολαρίου πάντως θα μείνει στο ραντάρ των επενδυτών καθώς σήμερα η Fed ξεκινά διήμερη συνεδρίαση. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα αποφασιστούν αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ, ωστόσο θα περιμένουν να δουν τις προθέσεις της Fed για το αν θα γίνουν σύντομα ή όχι.

Στο μεταξύ, αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα πολλές εταιρείες. Μεταξύ αυτών, η Novo Nordisk, η Hugo Boss, η Glencore, η Sainsbury's, η Sage και η Standard Chartered.

Η Standard Chartered ανακοίνωσε αύξηση 20% στα κέρδη της, ενώ η Novo Nordisk παρουσίασε αποτελέσματα υψηλότερα των προσδοκιών, ενώ η Hugo Boss εμφάνισε ενισχυμένη κερδοφορία, λόγω μείωσης στις λειτουργικές δαπάνες.

Στις Βρυξέλλες, η Κομισιόν θα παρουσιάσει το προσχέδιο προϋπολογισμού χωρίς τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με τους Financial Times το προσχέδιο θα αφορά την περίοδο 2021 - 2027 και αναμένεται να αυξήσει τον επταετή προϋπολογισμό στα σχεδόν 1,25 τρισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα