Περιορισμένες κινήσεις στην Ασία ενόψει Fed

Με μεικτά πρόσημα τα χρηματιστήρια της Ασίας, μετά το μεικτό κλείσιμο της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της συνεδρίασης της Federal Reserve.

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,16% ή 35,25 μονάδες και έκλεισε στις 22.472,78 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,15%, ή 2,66 μονάδες, για να κλείσει στις 1.771,52 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης υποχώρησε κατά 0,51% κυρίως

λόγω της πτώσης των μετοχών των κλάδων μεταποίησης και αυτοκινήτου.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 αντιθέτως σημείωσε άνοδο 0,58% χάρη στα κέρδη από τους κλάδους βιομηχανίας και τεχνολογίας πληροφοριών.

Οι αγορές στην Κίνα κινήθηκαν πτωτικά με τον Shanghai composite να υποχωρεί 0,46% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ με απώλειες 0,50%.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 51,1 μονάδες τον Απρίλιο από 51,0 μονάδες τον προηγούμενο μήνα όπως ανακοίνωσαν η Caixin Media Co. και η Markit. Το επίπεδο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη διαχώριση της δραστηριότητας.

Ο διευρυμένος MSCI σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο νωρίτερα κατά 0,05%.
Χθες οι περισσότερες αγορές στην περιοχή παρέμειναν κλειστές για την αργία της Πρωτομαγιάς, ενώ το ιαπωνικό χρηματιστήριο θα κλείσει πάλι την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, αγορές και επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της Federal Reserve για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική.
Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ότι η κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα αυτό τον μήνα, ωστόσο περιμένουν να δουν τις απόψεις της Fed περί πληθωρισμού και οικονομίας γενικότερα, καθώς και για τις προθέσεις της τους επόμενους μήνες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς και διαπραγματεύτηκε στα 109,73 γεν.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινήθηκε ελαφρώς ανοδικά, με τα futures του μπρεντ παράδοσης Ιουλίου στα 73,14 δολ/βαρέλι και τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού WTI παράδοσης Ιουνίου με άνοδο 0,18% στα 67,37 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα