Έχασε τα κέρδη του ανοίγματος η Wall Street

Η Wall Street διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από το άνοιγμα της Δευτέρας, μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, ενώ οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα προσεγγίζουν τη γραμμή τερματισμού.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε, χάνοντας τις 129,66 μονάδες που κέρδισε στο άνοιγμα. Ο S&P 500 ενισχύθηκε μόλις 0,1% μετά την άνοδο κατά σχεδόν μισό τοις εκατό. Ο Nasdaq

Composite βρέθηκε κατά 0,2% υψηλότερα, ενώ νωρίτερα την ημέρα, έφτασε μέχρι και 0,64% υψηλότερα.

Οι μετοχές άρχισαν να διαγράφουν τα κέρδη τους, αφού το Τμήμα Εμπορίου ανέφερε ότι οι δαπάνες στον κατασκευαστικό κλάδο μειώθηκαν κατά 0,6% τον Δεκέμβριο. Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από την Refinitiv είχαν προβλέψει κέρδος 0,2%.

Η αγορά αρχικά ενισχύθηκε με την είδηση ​​ότι μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα.

Πηγές ανέφεραν στο CNBC ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βρίσκονται στα "τελικά στάδια", καθώς οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για μια πιθανή σύνοδο κορυφής στο Mar-a-Lago στα τέλη Μαρτίου. Εάν επιτευχθεί συμφωνία, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποσύρουν τους δασμούς τουλάχιστον 200 δισ. δολαρίων σε κινεζικά αγαθά, ενώ η Κίνα θα αφαιρέσει ή θα μειώσει ειδικούς δασμούς για τη βιομηχανία, όπως αυτές για τα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ επιθυμούν τη δυνατότητα να επιβάλλουν εκ νέου δασμούς στα κινεζικά αγαθά εάν οι συνομιλίες αποτύχουν στα θέματα για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από την Κίνα και συναφή θέματα. Σύμφωνα με τις πηγές, αυτό δεν «κάθεται» καθόλου καλά με τους Κινέζους.

Keywords
Τυχαία Θέματα