American Club: Ανοδική πορεία σε ασφαλίσεις πλοίων για το 2019

Σε ρότα συνεχούς ανάπτυξης βρίσκεται η εταιρεία American Club. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιόδου ανανεώσεων για το 2019 στους τομείς P&I και FD&D ασφάλισης του Club, καταγράφηκαν αυξήσεις τόσο στο τονάζ όσο και στα ασφάλιστα, ενώ η εταιρεία Eagle Ocean

Marine (EOM), θυγατρική του American Club για σταθερά ασφάλιστρα P&I και FD&D ασφάλισης, σημείωσε σημαντική αύξηση των εσόδων συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Θετικές ήταν επίσης οι εξελίξεις σε ότι αφορά τον αριθμό των απαιτήσεων και τις επενδύσεις.

Στις υπηρεσίες P&I ασφάλισης του American Club σημειώθηκε αύξηση στο τονάζ μεγαλύτερη των 1,6 εκατ. κ.ο.χ. (GT) από τις 20 Φεβρουαρίου 2019 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, καθώς και αύξηση κατά σχεδόν 900.000 κ.ο.χ. (GT) όσον αφορά στην FD&D ασφάλιση.

Η αύξηση στα ασφάλιστρα, κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά – δεδομένου της ευάλωτης αγοράς που επικρατεί – με αυξήσεις ύψους 4% για P&I ασφαλίσεις και 2% για FD&D. Ωστόσο, η μέση τιμή ανά κ.ο.χ. (GT) σε όσους ανανέωσαν την P&I ασφάλιση ήταν αυξημένη κατά περίπου 1,5% σε σχέση με τους αριθμούς τις προηγούμενης χρονιάς, το οποίο αποτελεί ένα θετικό σημάδι σχετικά με την τιμολόγηση του ασφαλιστικού ρίσκου για το 2019 και μετά.

Η εξέλιξη των καταγεγραμμένων απαιτήσεων του Club για το πιο πρόσφατο έτος παρέμεινε ευνοϊκή, με το 2018 να είναι καλύτερο κατά σχεδόν 26%, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2017.

Τα στοιχεία αποτελούν ιδιαίτερα ευνοϊκό οιωνό για το μέλλον, παρά το γεγονός ότι η καταγραφή υψηλών απαιτήσεων στο International Group Pool τους τελευταίους μήνες αναμένεται να αντισταθμίσει σε κάποιο βαθμό τα πολύ θετικά αποτελέσματα των Μελών του Club.

Η εταιρεία Eagle Ocean Marine (EOM), η επιπλέον υπηρεσία του American Club για σταθερά ασφάλιστρα P&I και FD&D ασφάλισης, σημείωσε επίσης σημαντική ανάπτυξη. Απέκτησε σχεδόν 450.000 επιπλέον κ.ο.χ. (GT) κατά την περίοδο των ανανεώσεων, το οποίο αντικατοπτρίζει σε αύξηση εσόδων ύψους 2,75 εκατομμυρίων δολαρίων. Σχετικά με τα ασφάλιστρα, σημειώθηκε αύξηση κατά 42% από τις 20 Φεβρουαρίου, 2019 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος ενώ τα επίπεδο των απαιτήσεων κινήθηκε σε ευνοϊκά επίπεδα.

Η εταιρεία Eagle Ocean Marine (EOM) ενισχύει την αλληλασφαλιστική αξία του Club καθώς αυξάνει την δραστηριότητά της παγκοσμίως. Εν μέσω μιας περιόδου που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη αβεβαιότητα όσον αφορά την αγορά σταθερών ασφαλίστρων P&I και FD&D ασφάλισης, η εταιρεία EOM παραμένει πιστή στην δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον τομέα της.

Έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς την αναταραχή των χρηματοπιστωτικών αγορών προς το τέλος του 2018, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του American Club έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα την τρέχουσα χρονιά.

Ενώ η απόδοση των επενδύσεων του Club κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά στα τέλη του 2018, ήταν ουσιαστικά βελτιωμένη σε σχέση με τον δείκτη αναφοράς και το χαρτοφυλάκιό του έφερε απόδοση ύψους 2,7% μόνο για το 2019. Σημειώθηκε θετικός ρυθμός ανάπτυξης ύψους 1% όσον αφορά τα σταθερά εισοδήματα, ο οποίος ενισχύεται περαιτέρω από την απόδοση μετοχών που υπερβαίνει το 7% για την ίδια περίοδο.

Μιλώντας στη Νέα Υόρκη σήμερα, ο Joe Hughes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SCB, Inc., διαχειρίστριας εταιρείας του American Club δήλωσε: «Η περίοδος των ανανεώσεων για το 2019 αποδείχθηκε ιδιαίτερα θετική τόσο για American Club όσο και την εταιρεία Eagle Ocean Marine.

Και οι δύο εταιρείες έφεραν πολύ θετικά αποτελέσματα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Η επιτυχημένη ενίσχυση του πελατολογίου τους δείχνει την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας στην ικανότητα του Club και της εταιρείας EOM, να παρέχει ασφαλιστικές υπηρεσίες με την υψηλότερη ποιότητα και συνάφεια για τους πελάτες τους.

Οι εξαιρετικοί μας άνθρωποι είναι η βάση της συνεχούς επιτυχίας μας και είμαι σίγουρος ότι το American Club και η εταιρεία EOM θα συνεχίσει να είναι η κορυφαία επιλογή για όλους εκείνους τους οποίους είμαστε περήφανοι να εξυπηρετούμε σήμερα αλλά και τα επόμενα χρόνια.»

The American Club

Το American Steamship Owners Mutual Protection and Indemnity Association, Inc. (the American Club) ιδρύθηκε στην Νέα Υόρκη το 1917. Είναι ο μόνος αλληλασφαλιστικός οργανισμός αστικής ευθύνης πλοίων με έδρα στην Αμερική και έχει τα κεντρικά του γραφεία στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια το American Club, χτίζοντας πάνω στην αμερικανική φιλοσοφία, έχει προσεγγίσει με επιτυχία την παγκόσμια ναυτασφαλισιτκή αγορά παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πέραν κάθε ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο. Την καθημερινή διαχείριση του Club έχει η Shipowners Claims Bureau, Inc. με την έδρα στην Νέα Υόρκη.

Με γραφεία στο Λονδίνο, τον Πειραιά, το Χόνκ Κονγκ, την Σαγκάη και το Χιούστον, το Club βρίσκεται δίπλα στα μέλη του σε όλο τον κόσμο και προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου και όποτε χρειαστεί, με δυνατότητα να επικοινωνεί σε πάνω από 11 γλώσσες, διαθέτοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών

Το Club είναι μέλος του International Group, που αποτελείται από 13 αλληλασφαλιστικούς οργανισμούς, οι οποίοι συλλογικά καλύπτουν την αστική ευθύνη πλοίων για περίπου το 90% του παγκοσμίου στόλου.

P&I Insurance

Protection and Indemnity insurance (commonly referred to as "P&I") παρέχει κάλυψη στους εφοπλιστές και τους ναυλωτές έναντι των υποχρεώσεων προς τρίτους που συναντώνται στις εμπορικές τους δραστηριότητες; τυπικά είδη εκθέσεων περιλαμβάνουν βλάβες στο φορτίο,

ρύπανση, θάνατο/τραυματισμό ή ασθένεια επιβατών ή πληρώματος ή ζημιές σε αποβάθρες και άλλες εγκαταστάσεις.

Σε συνδυασμό /Παράλληλα με την hull and machinery κάλυψη του πλοίου, η παραδοσιακή κάλυψη P&I διακρίνεται από τις συνήθεις μορφές θαλάσσιας ασφάλισης βασιζόμενη στην αρχή της αμοιβαιότητας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπου τα μέλη του Club είναι και ασφαλιστές αλλά και ασφαλιζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα