Ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στο πετρέλαιο

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά με την προσοχή να στρέφεται εκ νέου στο πετρέλαιο, μετά τη συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, αλλά και στις μετοχές χρηματοπιστωτικών ομίλων.

Κέρδη 150 μονάδων για τον Dow Jones στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, ο οποίος αυτή τη στιγμή ενισχύεται κατά 81 μονάδες ή 0,5% στις 16.055 μονάδες, με τις μετοχές των Goldman Sachs (1,6%) και Home

Depot (1,7%) να έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στην ανοδική πορεία του δείκτη των blue chips.

Ισχυρά κέρδη που ξεπέρασαν αρχικά το 1% εμφάνισε ο Nasdaq χάρη στην καλή πορεία της μετοχής της Apple (1,07%) αλλά και τίτλων βιοτεχνολογικών εταιρειών και ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κατασκευής ημιαγωγών. Ο τεχνολογικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,39% στις 4.397 μονάδες, ενώ σε θετική πορεία κινείται και ο S&P 500 με κέρδη που φθάνουν το 0,79% στις 1.879 μονάδες.

«Την περασμένη εβδομάδα η προσοχή ήταν στα αρνητικά επιτόκια και στα προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών. Σήμερα είναι στην ενέργεια. Οι επενδυτές προσπαθούν να... προλάβουν την αγορά και να «πιάσουν» τις τάσεις όσο έχουν ακόμη χρόνο», εκτιμά ο Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Securities.

Πάντως το πετρέλαιο, αν και εμφάνισε σημαντικά κέρδη μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ τεσσάρων κορυφαίων κρατών παραγωγών μαύρου χρυσού – με προεξέχοντα Ρωσία και Σ. Αραβία – για πάγωμα της ημερήσιας παραγωγής, ακολουθεί σταθεροποιητική πορεία, καθώς οι αγορές περιμένουν πρώτον να δουν την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και δεύτερον ποιες χώρες εντός OPEC θα την ακολουθήσουν.

Σε οικονομικό επίπεδο ο δείκτης μεταποίησης U.S. Empire Manufacturing Index διαμορφώθηκε στο -16,64 τον Φεβρουάριο από -19,37 που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα το κλίμα μεταξύ των κατασκευαστών υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο 58.

Ανοδική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να φθάνει στο 1,79% και του 2ετούς στο 0,72%.

Στο έξι προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον χρυσό να υποχωρεί άνω των 26 δολαρίων στα 1.213,30 δολάρια η ουγκιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα