Αναδιαρθρώνει το οικονομικό του επιτελείο ο Μαδούρο

Σε πλήρη αναδιάρθρωση του οικονομικού του επιτελείου προχωρά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο, μόλις πέντε εβδομάδες μετά τον διορισμό του υπουργού Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε, μέσω τηλεοπτικού του μηνύματος, ο Μαδούρο, ο Λουίς Σάλας ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος αρμόδιος για θέματα Οικονομικών, αποχωρεί για οικογενειακούς λόγους από την κυβέρνηση. Τη θέση του θα αναλάβει ο Μιγκέλ Πέρεζ Αμπάντ, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν υπουργός Εμπορίου.

Η

κίνηση αυτή καταφθάνει σε μία περίοδο που η Βενεζουέλα βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί, ενώ αρκετοί πολιτικοί παρατηρητές αναρωτιούνται εάν ο Μαδούρο διαθέτει το κατάλληλο πολιτικό κεφάλαιο για να προχωρήσει στην εφαρμογή δύσκολων μέτρων, όπως η αύξηση της τιμής της βενζίνης και η υποτίμηση του νομίσματος.

Σημειώνεται ότι ο Πέρεζ Αμπάντ είναι επιχειρηματίας και υπήρξε πρόεδρος του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου της χώρας, του Fedeindustria. Είναι στενός φίλος του υπουργού Πετρελαίου Εουλόγκιο Ντελ Πίνο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petroleos de Venezuela.

Από την πλευρά του ο Σάλας, 39χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους μάλλον ξέχασε τα οικονομικά που είχε σπουδάσει, αναφέροντας ότι ο πληθωρισμός είναι κάτι που δεν υπάρχει στην πραγματική ζωή και μάλιστα σε μία χώρα που οι αναλυτές εκτιμούν ότι φθάνει κοντά στο 180%.

Keywords
Τυχαία Θέματα