Δύο χρόνια λίστα αναμονής για όσους θέλουν αποκτήσουν τα ιδιωτικά τζετ της Gulfstream αξίας 65 εκατ.

Η Gulfstream Aerospace αναφέρει πως δεν μπορεί να... προλάβει να εκπληρώσει τις συνεχείς παραγγελίες των εκατομμυριούχων.

Όταν κάποιος πληρώσει 65 εκατομμύρια δολάρια για τα G650 και G650ER ιδιωτικά τζετ, θέλει να τα χρησιμοποιήσει άμεσα. Κι όμως, θα πρέπει να περιμένει μέχρι και δύο χρόνια, σύμφωνα με τον Scott Neal στέλεχος πωλήσεων της εταιρείας.

To G650ER "έχει λάβει το ανώτατο μερίδιο αγοράς και έχει δημιουργήσει δικό του κομμάτι", ανέφερε ο Neal. "Η επόμενη παράδοση για ένα νέο G650 ή ένα G650ER θα είναι σε κάτι παραπάνω

από δύο χρόνια".

Η Gulfstream βιώνει τεράστια αύξηση της ζήτησης των τζετ της από εταιρείες και CEOs, τόσο που θέλει να αυξήσει την παραγωγή, σύμφωναμε τον Neal. Η εταιρεία έχει αρπάξει μεγάλο μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές της αφού διάφορες βιομηχανίες καταλαβαίνουν τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσδώσει ένα ιδιωτικό τζετ στην καθημερινότητα μίας μεγάλης επιχείρησης.

"Έχουμε παρατηρήσει μία μεγάλη μεταστροφή στην κατανόηση πως τα ιδιωτικά τζετ είναι κλειδί για την επιχειρηματικότητα. Μεγάλες εταιρείας και ιδιώτες δεν μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να έχουν ένα ιδιωτικό αεροπλάνο".

Οι εκατομμυριούχοι οι οποίοι ψάχνουν για νέα... παιχνιδάκια πρόκειται να τετραπλασιάσουν τη ζήτηση στην Ασία στον συγκεκριμένο τομέα, σύμφωνα με ανάλυση του 2013 από την Jetsolution International Services. Η νοτιοανατολική Ασία θα δημιουργήσει τη νέα ζήτηση για τα ιδιωτικά τζετ, προσδίδοντας πολλά έσοδα προς τις Gulfstream, Embraer και Textron (Cessna).

O Νeal, μάλιστα, ανέφερε πως η ανατολική Ασία ήδη αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, αλλά θα πάρει αρκετός καιρός μέχρι να ξεπεράσει τις ΗΠΑ.

Η "οικογένεια" των σκαφών G650 έχει εμβέλεια 13.000 χιλιομέτρων, μπορεί να έχει μέχρι 10 επιβάτες (σε κρεβάτια) και 18 γενικότερα, ενώ πετά μέχρι και τα 51.000 πόδια. Η Gulfstream παρέδωσε περίπου 150 αεροσκάφη μέσα στο 2015 και θα επεκτείνει το δίκτυο υποστήριξής της.

Υπάρχει, μάλιστα, και η ικανότητα επιλογής μακρύτερης και ευρύτερης καμπίνας με περισσότερα πλάνα για δωμάτια για Meeting, διασκέδασης και χαλάρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα