Αμφίρροπη η εικόνα στις ευρωαγορές λόγω υποχώρησης του πετρελαίου από το χθεσινό ράλι

Αμφίρροπη η εικόνα στην Ευρώπη με διακυμάνσεις στους κυριότερους δείκτες, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μετά το χθεσινό ράλι του 5%, σήμερα άρχισαν να υποχωρούν.
Χωρίς έντονες διακυμάνσεις ο πανευρωπαϊκός STOXX 60, στο +0,09%.

Στις επιμέρους αγορές, ο FTSE 100 στο Λονδίνο με οριακή πτώση 0,15% , ο DAX ενισχύεται 0,35% στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 0,22% , ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 στο +0,30%

Οι τιμές του αργού τύπου Brent έμειναν σταθερές σήμερα μετά

το χθεσινό ράλι, ενώ οι πετρελαιοπαραγωγοί υποδέχθηκαν θερμά τη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου και τη μέιωση της παραγωγής, αν και οι ειδικοί εξέλαβαν τις ανακοινώσεις των δυο ισχυρότερων παικτών στην αγορά του «μαύρου χρυσού» ως «κούφια λόγια» χωρίς αντίκρισμα..

Οι τιμές του πετρελαίου έκαναν ράλι ενισχυόμενες κατά 5%, ωστόσο τα προθεσμιακά συμβόλαια του Brent και του αργού τύπου WTI μετρίασαν τα κέρδη μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, που απέτυχαν να δεσμευτούν για το πολυπόθητο «πάγωμα» της παραγωγής αργού.

Στο μεταξύ, η Statoil ανακοίνωσε ότι αύξησε το μερίδιό της στο νορβηγικό κοίτασμα πετρελαίου Wisting. Οι μετοχές της σημείωσαν πτώση, ενώ ενισχύθηκε ο τομέας του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Στα ευρωπαϊκά εταιρικά νέα, η γερμανική Bayer ρίχνει στο τραπεέζι πάνω από 65 δισ. δολ. για την απόκτηση της αμερικανικής Monsanto. Φέρεται μάλιστα κοντά σε συμφωνία, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει 127,5 δολ. για κάθε μετοχή της αντιπάλου της, έναντι 125 δολ/μετοχή που ήταν η προηγούμενη προσφορά, μεταδίδει το Reuters.
H Easyjet ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες της τον Αύγουστο ήταν 7,5 εκατ. έναντι 7,1 εκατ. τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η Deutsche Telekom διέψευσε δημοσίευμα της Handelsblatt ότι σχεδιάζει αναδιάρθρωση συμνπεριλαμβανομένων χιλιάδων απολύσεων, αποκαλώντας τις πληροφορίες «ανοησίες».

Το σουηδικό σκέλος της General Electric έκανε προσφορά 695 εκατ. δολαρίων για την εταιρεία των 3D εκτυπωτών Arcam, ενώ η γερμανική μονάδα της GE έκανε ξεχωριστή προσφορά για την SLM Solutions. Συνεπεία τούτων το ράλι 52% για τη μετοχή της Arcam.

Στο μεταξύ, η γερμανική Fresenius έκανε άλμα στην κορυφή του STOXX 600 μετά την ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να αγοράσει την ισπανική αλυσίδα νοσοκομείων Quironsalud έναντι 5,76 δισ. ευρώ.

Σήμερα πάντως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών είναι και πάλι οι τράπεζες, καθώς στην Ιταλία, η JPMorgan και άλλες τράπεζες προσπαθούν να πείσουν funds του Κατάρ και του Κουβέιτ να εξαγοράσουν μεγάλα μερίδια της Banca Monte dei Paschi di Siena's.

Keywords
Τυχαία Θέματα