Άλμα σχεδόν 2% για Nikkei – «Στο κόκκινο» η υπόλοιπη Ασία

Με πτώση έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες, πλην Ιαπωνίας, ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, καθώς οι επενδυτές αναμένουν για ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική νομισματική πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Τελείως διαφορετική η εικόνα στα ιαπωνικά ταμπλό, καθώς, μετά τη χθεσινή αργία, ο δείκτης Nikkei επανήλθε με άνοδο 1,96% στις 22.299,38 μονάδες. Κέρδη σημείωσαν οι μετοχές

των εξαγωγικών, των χρηματοοικονομικών και των λιανικών επιχειρήσεων καθώς το δολάριο διατήρησε τα κέρδη του έναντι του γεν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,12%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 0,09%, με τις μετοχές τεχνολογίας να διαγράφουν μέρος των προηγούμενων κερδών. Η Samsung Electronics υποχώρησε κατά 0,99% μετά τα κέρδη στα επίπεδο ρεκόρ που αποκόμισε τη Δευτέρα.

Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite με πτώση 0,36% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,26%.

Η κόπωση που παρατηρείται στις ασιατικές μετοχές ενδέχεται να οφείλεται σε μια έλλειψη ισχυρών οδηγών στις αγορές, αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής αγορών της IG, Jingyi Pan.

Όπως επισημαίνει, οι τοπικές αγορές είχαν σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα κυρίως χάρη στο κλίμα εμπιστοσύνης που δημιουργήθηκε από τις αμερικανικές αγορές, ωστόσο τα επερχόμενα ρίσκα των επόμενων ημερών (βλ. Fed) επανέφεραν την επιφυλακτικότητα.

Στο μεταξύ, στην αγορά ενέργειας, οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σταθερές με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στα 49,89 δολάρια ανά βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα