Ο αθλητικός τουρισμός «τρέχει» στις Σπέτσες – Ρεκόρ συμμετοχών

της Στεφανίας Σούκη

Το «φράγμα» των 100.000 συμμετεχόντων από το 2011, οπότε και ξεκίνησε, μέχρι σήμερα φαίνεται ότι θα σπάσει φέτος το Spetses Mini Marathon, η αθλητική διοργάνωση- πρωτοπόρος στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, όπως και το Spetsathlon στο νησί των Σπετσών.

«Το 2011, ο αθλητικός τουρισμός ήταν σχεδόν κάτι το ...ανήκουστο και ο στόχος της πρώτης χρονιάς ήταν για 1.000 άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες, με αφορμή την παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης, η Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη,

ιθύνων νους και διοργανώτρια, μέσω της Communication Lab, του Spetses mini Marathon και του Spetsathlon. Μέσα στην τελευταία επταετία, το νησί των Σπετσών έχει δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες και μάλιστα σε περιόδους κατά τις οποίες δεν υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα στο νησί. Φέτος, το 7o Spetses Mini Marathon θα πραγματοποιηθεί από τις 6 εώς τις 8 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. και «αν επαληθευθούν τα νούμερα που έχουμε, θα ξεπεράσουμε αθροιστικά στα επτά χρόνια τις 100.000 συμμετοχές», επεσήμανε η ιδρύτρια του θεσμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

«Κάθε φέτος και ...καλύτερα], δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Λυράκης, δήμαρχος του νησιού, το οποίο, μαζί με τις γύρω περιοχές παρουσιάζει κατά τις ημέρες των δύο διοργανώσεων, τον Οκτώβριο και το Μάϊο πληρότητες κοντά στο 100%. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των δύο διοργανώσεων, οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν έμπρακτα αθλητές και επισκέπτες, παρέχοντας τη δυνατότητα ειδικών τιμών και προνομίων στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων. Με 27 βραβεία για την προσφορά του στον τουρισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία καθώς και 2 βραβεία National Champion από τα παγκοσμίου κύρους European Business Awards, το μεγαλύτερο multi-sport event αναμένεται και φέτος να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές και προσέλευση.

Σημειωτέον ότι μόλις πρόσφατα (και με δεδομένη τη μεγάλη αύξηση του δρομικού -και όχι μόνο- κινήματος αλλά και τη διοργάνωση από ιδιώτες δεκάδων αθλητικών διοργανώσεων σε διάφορους προορισμούς ανά την Ελλάδα), η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε την εγκύκλιο για τη «χαρτογράφηση», πιστοποίηση και εποπτεία του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, όπως αυτή προβλέπεται με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι για τη δράση του Τμήματος Αθλητικού Τουρισμού και Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων Μαζικού Αθλητισμού, ως αρμόδιο για το σχεδιασμό, την υποστήριξη και ανάπτυξη δραστηριοτήτων αθλητικού τουρισμού και τουριστικού αθλητισμού, την προώθηση και υποστήριξη αθλητικών διοργανώσεων στην Ελλάδα, την εποπτεία και υποστήριξη των φορέων μαζικού αθλητισμού κ.α..

Οσον αφορά ειδικά το Spetses Mini Marathon, η καινοτομία στη φετινή διοργάνωση αφορά στο «Bring a Tree», μία πρωτοποριακή κοινωνική κίνηση ευαισθητοποίησης του κόσμου έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στο νησί των Σπετσών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η διοργάνωση καλεί όλους τους συμμετέχοντες, αθλητές και μη, να προσφέρουν από ένα χαλέπιο πεύκο (ή να συμβάλλουν μέσω της καταβολής του αντίστοιχου αντιτίμου) ούτως ώστε να γίνει η προγραμματισμένη αναδάσωση του νησιού μέσα στο 2018, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής του Spetses mini Marathon App, που δημιουργήθηκε από το μεγάλο χορηγό και telecoms provider WIND Hellas και θα διατίθεται δωρεάν, θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν livestreaming, να παρακολουθούν τους φίλους τους καθώς και να ενημερώνονται για τις διαδρομές, το πρόγραμμα και τα νέα της διοργάνωσης σε πραγματικό χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα