Βερολίνο: «Δεν σκόπευε να πάει εξαρχής στο Νταβός φέτος η Καγκελάριος»

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων ότι η Καγκελάριος Μέρκελ ακύρωσε το ταξίδι της στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ λόγω των πολιτικών πιέσεων που δέχεται στο εσωτερικό, προχώρησε το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας η κα Μέρκελ εξαρχής δεν σκόπευε να συμμετάσχει στις εργασίες του φετινού Φόρουμ, ως εκ τούτου

δεν τίθεται θέμα ακύρωσης. Αντιθέτως θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της χώρας, Γιόακιμ Γκάουγκ, δήλωσε στο CNBC ο εκπρόσωπος.

Χθες οι Financial Times είχαν πρωτοσέλιδο θέμα ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος ακύρωσε το ταξίδι της στο Νταβός. Όπως έγραφε αφορμή αποτελεί η αυξανόμενη πίεση στο εσωτερικό της Γερμανίας, λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και τα επεισόδια στην Κολωνία, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Η Καγκελάριος δέχεται σφοδρή κριτική ακόμη και από στελέχη του δικού της κόμματος, του CDU, για την ανοχή που επιδεικνύει το κράτος και τη χαλαρή μεταναστευτική του πολιτική, καθώς τα γεγονότα της Κολωνίας αποδίδονται επισήμως σε μετανάστες κυρίως από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα