Απόδραση από το τέλμα επιχειρεί το ΧΑ με αφετηρία τις 586 μονάδες

Του Δημήτρη Παφίλα

Οριακά σε θετικό έδαφος κινείται το χρηματιστήριο Αθηνών, πραγματοποιώντας χαμηλό τζίρο, ωστόσο βρίσκεται πάνω από τις 580 μονάδες, ένα κρίσιμο τεχνικά σημείο που πρέπει να διατηρήσει.

Από χθες, όμως, η αλλαγή στην αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη αλλάζει το πολιτικό σκηνικό.

Πολλοί αναλυτές αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ φοβούνται για νέα

πολιτική αστάθεια, καθώς η κυριαρχία της σημερινής διακυβέρνησης δεν είναι πλέον δεδομένη, ενώ αλλαγές θα σημειωθούν και στα κεντρώα κόμματα.

Επί της ουσίας, όμως, το ελπιδοφόρο είναι ότι, η κυβέρνηση θα έχει αντιπολίτευση κι αυτό είναι από κάθε άποψη θετικό.

Kατά τα άλλα, η πτώση της αγοράς στην Κίνα με 5% τρομάζει τους ξένους επενδυτές.

Εν μέσω ενός τέτοιου πλαισίου το χρηματιστήριο ξεκίνησε οριακά και επιχειρεί να ξεφύγει απο το σημερινό τέλμα, ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι ένα θετικό νέο.

«Η νηνεμία ή μη των διεθνών αγορών θα καθορίσει σε αυτή τη χρονική στιγμή τη κίνηση του Γενικού Δείκτη [...] Από τεχνικής απόψεως κατεβάζοντας σκάλα στην περιοδικότητα του διαγράμματος του Γενικού Δείκτη από τα ημερήσια στα 4ωρα δεδομένα, για να ενσκήψω στους βραχυχρόνιους επενδυτές, διακρίνουμε με την αποτύπωση καναλιών τάσης ως σημεία κλειδιά για τους μεν «Bears» τις 580 με 575 μονάδες, όπου πιθανή καθοδική λύση θα οδηγήσει προς τα επίπεδα των 550 μονάδων και για τους δε «Bulls» τις 617 με 620 μονάδες επαναφέροντας το δείκτη σε ανοδική ρότα προς τις 650 με 660 μονάδες» αναφέρει στην ανάλυσή της η ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή.

Στις 586 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας άνοδο 0,24%.

Κέρδη 1,41% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,288 ευρώ με 2,2 εκατ. ευρώ. Άνοδος 0,96% στα 2,10 ευρώ η Alpha Bank.
Κέρδη 1,14% στα 8,90 ευρώ ο ΟΤΕ. Με πτώση 0,44% στα 6,77 ευρώ ο ΟΠΑΠ. Με πτωση 2,57% η Ευδαπ. Κέρδη 2,45% η Coca - Cola. Άνοδος 2,42% ο Μυτιληναίος στα 3,38 ευρώ. Με πτώση 1,72% η Jumbo.

Keywords
Τυχαία Θέματα