Αιφνιδιαστική αποχώρηση το αναπληρωτή CEO της Societe Generale

Ισχυρές απώλειες που πριν λίγο ανέρχονταν στο 2,7% σημειώνουν οι μετοχές της Societe Generale μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της ς αποχώρησης του αναπληρωτή CEO και επικεφαλής του τομέα επενδυτικής τραπεζικής, Didier Valet.

H μετοχή της τράπεζας καταγράφει σήμερα τη χειρότερη επίδοση ανάμεσα στις μετοχές του γαλλικού χρηματιστηριακού δείκτη CAC 40 και μια από τις χειρότερες επιδόσεις του πανευρωπαϊκού European

STOXX 600.

Όπως μετέδωσε το Reuters, χθες το βράδυ ο Valet ανακοίνωσε ότι αποχωρεί «μετά από μια διάσταση απόψεων όσον αφορά τη διαχείριση συγκεκριμένου νομικού θέματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Societe Generale, «κατόπιν απόκλισης απόψεων όσον αφορά τη διαχείριση ενός συγκεκριμένου νομικού θέματος, που προηγήθηκε του διορισμού του ως αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, ο Didier Valet παραιτήθηκε προκειμένου να διατηρήσει τα γενικά συμφέροντα της τράπεζας.

Το ΔΣ Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Διεύθυνση επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τον Didier Valet για την ποιότητα των υπηρεσιών που πρόσφερε στον Όμιλο. Ο Didier Valet πέτυχε να μετατρέψει τις δραστηριότητες εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, δημιουργώντας ένα κερδοφόρο και βιώσιμο μοντέλο. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Διεύθυσνη του ευχόμαστε ό, τι καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες.

Η αντικατάστασή του θα ανακοινωθεί σύντομα. Εν τω μεταξύ, τα καθήκοντα του Didier Valet θα αναληφθούν από τον Frédéric Oudéa, Διευθύνοντα Σύμβουλο. Υπό την εξουσία του, η νέα διοικητική ομάδα θα επιδιώξει την εκτέλεση του στρατηγικού σχεδίου "Μετασχηματισμός Ανάπτυξης" 2018-2020».

Keywords
Τυχαία Θέματα