Ανοδικά η Ευρώπη με focus σε εταιρικά αποτελέσματα

Σε θετικό πρόσημο βρίσκονται οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές θέτουν στα ραντάρ τους νέα εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία, εν μέσω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο μετά το άνοιγμα άνοδο 0,22% με τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος.

Ο FTSE100 +0,06%, o DAX +0,36%, o CAC40 +0,22%, o IBEX35 -0,23%, o FTSE MIB +0,10%

Οι μετοχές του τομέα ασφαλίσεων σημειώνουν καλές επιδόσεις με άνοδο

0,7% . Η Generali, τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλίσεων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ για το 2017 και η μετοχή της σημείωσε άνοδο 1,5%. Ανακοίνωσε επίσης αύξηση μερίσματος. Η Munich Re με άνοδο 1,3% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα κέρδη του 2018, ενώ ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της Spirax-Sarco σημείωσε άνοδο πάνω από 4% μετά την ανακοίνωση ετήσιων αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα των προβλέψεων. Στον αντίποδα, πτώση 7% σημείωνε λίγο πριν η μετοχή της Dufry με τους traders να επισημαίνουν ότι υπάρχει ασάφεια για το μέρισμά της.

Πτώση 1,4% για τη μετοχή της Lufthansa που ανακοίνωσε ότι οι υψηλότερες τιμές καυσίμων αναμένεται πως θα επηρεάσουν τα ετήσια κέρδη της.

Η H&M ανακοίνωσε χαμηλότερες των προβλέψεων πωλήσεις για το α' τρίμηνο με τη μετοχή να χάνει 4%.

Η Societe Generale ανακοίνωσε ότι ο Didier Valet, αναπληρωτής δ/ντής του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής αποχώρησε από την τράπεζα μετά από ασυμφωνία με τη διεύθυνση επί ενός συγκεκριμένου νομικού θέματος, σύμφωνα με το Reuters. Η μετοχή σημείωσε πτώση 2,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα