Αυξήθηκε η ανεργία στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο

Άνοδο σημείωσε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία τον μήνα Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε οριακά στο 4,1% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, που βρισκόταν στο 4%.

Το ποσοστό απασχολούμενων μεταξύ των ατόμων έως 64 ετών διαμορφώθηκε στο 75,5% για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2018, παρουσιάζοντας ελάχιστες μεταβολές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ήταν αυξημένο σε σχέση με το 75% του προηγούμενου έτους.

Ο συνολικός

αριθμός των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε σε 32,41 εκατ. άτομα.

Ωστόσο, ο αριθμός των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εργάζονται στη Βρετανία υποχώρησε κατα 132 χιλ. άτομα, στα 2,25 εκατ. άτομα συνολικά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1997.

Η ετήσια αύξηση των μισθών διαμορφώθηκε στο 3,2%, έναντι 3,1% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο 2018 και έναντι επίσης 3,1% των εκτιμήσεων.

«Η αγορά εργασίας έχει παρουσιάσει οριακές μεταβολές κατά τους προηγούμενους τρεις μήνες, αν και παραμένει ισχυρότερη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής της ONS, Matt Hughes, προσθέτοντας ότι «με την ταχύτερη άνοδο των μισθών και τον πιο συγκρατημένο πληθωρισμό, τα πραγματικά κέρδη αυξήθηκαν αισθητά τους τελευταίους μήνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα