Καταθέτουν στον εισαγγελέα 10 στελέχη της Folli Follie

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για τις ανωμοτί καταθέσεις των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο της Folli Follie ενώπιον του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, με την ιδιότητα του υπόπτου. Από αυτές θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης στην πολύκροτη υπόθεση.

Οι δέκα που κλήθηκαν ως ύποπτοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη διάπραξη κακουργημάτων και συγκεκριμένα, «απάτη σε βάρος του επενδυτικού

κοινού» και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» σε βαθμό κακουργήματος.

Κλήση ως ύποπτοι έχουν λάβει η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος, Αικατερίνη), και άλλα επτά πρόσωπα, ήτοι τρία μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. της εταιρείας, ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία, οι οποίοι έλαβαν νέα προθεσμία με καταληκτική ημερομηνία τη σημερινή, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να καταθέσουν υπομνήματα με εξηγήσεις.

Στους παραπάνω έχει ήδη επιβληθεί το μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών, των θυρίδων και των χρηματοπιστωτικών προϊόντων που κατέχουν. Το πρώτο βούλευμα αφορούσε τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. και το δεύτερο, τον ορκωτό λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό και τον οικονομικό διευθυντή της θυγατρικής στην Ασία.

Την Πέμπτη η πρώτη αγωγή επενδυτών κατά της FF Group

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, θα συζητηθεί ενώπιον του προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση 56 επενδυτών μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών κατά της Folli Follie και των ορκωτών ελεγκτών της. Θα ακολουθήσει άλλη μια αίτηση από 150 επενδυτές, η οποία καταρτίζεται σε δικογραφία.

Την Πέμπτη που θα συζητηθεί και η αίτηση προσωρινής διαταγής για την προστασία περιουσίας περίπου 2,5 εκατ. ευρώ θα γίνει γνωστή και η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα