Αύξηση 42% στα κέρδη της Siemens

Ο γερμανικός βιομηχανικός κολοσσός Siemens AG ανακοίνωσε αύξηση 42% στα καθαρά κέρδη για το α΄ τρίμηνο της χρήσης 2016, και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, διαμορφώθηκαν στα 1,53 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 1,1 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα πως αναμένει τα βασικά κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν

στα 6-6,40 ευρώ έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 5,90-6,20 ευρώ.

Ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και CEO της Siemens AG δήλωσε: «Πέτυχαμε ένα δυνατό τρίμηνο και είμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση του εταιρικού οράματος "Vision 2020". Ως εκ τούτου, θα αυξήσουμε τις προβλέψεις κερδοφορίας μας για το 2016, παρά το γεγονός ότι οι μακροοικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανησυχητικές για τις αγορές μας. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, που αφορούν στη διάρθρωση της εταιρείας και να επενδύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των αγορών μας και να ενισχύσουμε τη δύναμη της καινοτομίας μας».

Στη διάρκεια του α΄ τριμήνου τα έσοδα αυξήθηκαν 8% στα 18,89 δισ. ευρώ. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν 27% στα 22,8 δισ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας της σύμβασης 8 δισ. ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Αίγυπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα