Δημοσκόπηση CNBC: Τον Μάιο η επόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση αλλά και η πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς θα οδηγήσουν την Αμερικανική Κεντρική Τράπζα (Fed) στο να καθυστερήσει, αλλά όχι και να ακυρώσει την αύξηση των επιτοκίων φέτος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του CNBC.

Συγκεκριμένα, το 88% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η επόμενη κίνηση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) θα είναι νέα αύξηση των επιτοκίων, ωστόσο εκτιμάται

πλέον ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Μόλις το 13% πιστεύει ότι η επόμενη κίνηση της Fed θα είναι είτε να μειώσει τα επιτόκια ή να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Πολλοί από τους 40 ερωτηθέντες, συμφώνησαν ότι η Fed δεν θα πρέπει να αντιδράσει στην πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς. Μόλις το 15% υποστηρίζει ότι η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων ήταν ένα λάθος ενώ το 80% την χαρακτήρισαν ως «σωστή κίνηση».

Πάντως υπήρχε ομοφωνία (100%) ότι η FOMC δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων εντός του Ιανουαρίου, με ορισμένους να διαβλέπουν αύξηση ακόμα και τον Μάρτιο του 2016.

Επίσης, το 56% υποστηρίζει ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς, θα καθυστερήσει τη μελλοντική αύξηση των επιτοκίων.

Και ενώ η Fed έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων εντός του έτους, οι συμμετέχοντες στην έρευνα «βλέπουν» μόνο δύο.

Συγκεκριμένα, το 66% των συμμετεχόντων εκτιμά ότι θα σημειωθούν από καμία έως δύο αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2016, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των μελών της Fed για τέσσερις αυξήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα