Σταύρος Ιωάννου (Eurobank): Κλειδί για την επανεκκίνηση της οικονομίας η αξιολόγηση

Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και ακολούθως της πρώτης αξιολόγησης είναι τα σημεία κλειδιά προκειμένου να υπάρξει επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, όπως τόνισε σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνεδρίου, ο αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Eurobank, Σταύρος Ιωάννου.

Στην ομιλία του ο κ. Ιωάννου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «σε ό,τι αφορά τώρα την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, έχουν γίνει βήματα προόδου, όμως, όπως διαπιστώνουμε όλοι μαζί, ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί εκείνη η κρίσιμη μάζα μεταρρυθμίσεων

που θα επιτρέψει την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις, θα επιτρέψει την ανάπτυξη θα μειώσει την ανεργία και βέβαια θα αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή, η οποία βάλλεται συνεχώς».

Αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης, τόνισε ότι αποτελεί προαπαιτούμενο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, ενώ η πραγματοποίησή της θα επιτρέψει :

- Την επανέναρξη χρήσης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρου από τις τράπεζες για χορήγηση ρευστότητας από την ΕΚΤ.

- Τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο ότι η χώρα επιστρέφει σε συνθήκες κανονικότητας.

- Η συνεπής εφαρμογή του προγράμματος και ένα σταθερό φιλοευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον σε συνδυασμό με μια δραστική θετική αλλαγή της αντίληψης των αγορών και των προσδοκιών που αφορούν το μέλλον της χώρας, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, την προσέλκυση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, την αύξηση της απασχόλησης και την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων που θα διευκολύνει την επιστροφή των καταθέσεων και τη βελτίωση της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα