Αυστραλία: Ο πρωθυπουργός Turnbull επιμένει στις προτάσεις του για το μεταναστευτικό

Ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull υπερασπίζεται την πρότασή του για την απαγόρευση της εισόδου στην Αυστραλία των παράνομων μεταναστών που φτάνουν από τη θάλασσα σε βάρκες, επιδιώκοντας να τους χορηγηθεί άσυλο.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός απορρίπτει την κριτική που του ασκούν δικηγόροι που ασχολούνται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υποστηρίζουν ότι η πρόταση αυτή, παραβιάζει τα προβλεπόμενα από τον ΟΗΕ, για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την αυστηρή νομοθεσία της Αυστραλίας, όσοι αιτούνται

άσυλο και προσπαθούν να φτάσουν στη χώρα από τη θάλασσα, μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης στο νησί Μανούς, στην Παπούα Νέα Γουινέα, αλλά και στο νησί Ναουρού στον Ειρηνικό.

Περίπου 1.200 άνθρωποι κρατούνται στα κέντρα κράτησης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία της αίτησης τους για τη χορήγηση ασύλου.

Προς ενίσχυση του διμερούς πλαισίου συνεργασίας με την Κίνα για την επιβολή του νόμου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστραλίας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα, προκειμένου να ενισχύσει το πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας, στους τομείς της επιβολής του νόμου, αλλά και της αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών.

Ο αυστραλός αξιωματούχος θα έχει κύκλο διαβουλεύσεων με αρμόδιους Κινέζους αξιωματούχους στο Πεκίνο, στην πόλη Κουανγκτσόου, αλλά και στην Σεντζέν, προκειμένου να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με το "ξέπλυμα" χρήματος, την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών και του βίαιου εξτρεμισμού, αλλά και τη λήψη μέτρων κατά της διαφθοράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα