Ας κάνουν τον πόλεμο μόνοι τους
Οι τελευταίες εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες και το ΣτΕ θα μπορούσαν να είναι για πολλά γέλια, πλην όμως η σοβαρότητα των εξελισσόμενων γεγονότων δεν το επιτρέπει. Δεν μπορείς καν να σταυροκοπηθείς για το τελευταίο θαύμα της κυβέρνησης που εκεί που πήγαινε για 4 άδειες, τώρα θα βρεθεί ίσως και με 8, έστω και προσωρινές, κάτι σαν το θαύμα του εν Κανά γάμου!
Το μείζον, κατά την άποψή μου, είναι αυτή η άνευ προηγουμένου επίθεση και σύγκρουση της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική.
Μια σύγκρουση που καταπατά θεμελιωμένες αρχές της Δημοκρατίας στον δυτικό κόσμο, από την εποχή
Μια αχαρακτήριστη επίθεση στον ανεξάρτητο θεσμό τον οποίο επιχείρησε να ποδηγετήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Θεσσαλονίκη στοιχημάτιζε ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο οι ανώτατοι δικαστές να κρίνουν αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά. Η συνέχεια δόθηκε σχεδόν απ' όλους τους υπουργούς και τα στελέχη της κυβέρνησης που όλο το προηγούμενο διάστημα ρητόρευαν θεωρώντας αδιανόητη μια διαφορετική απόφαση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την... πίστη τους στην ελεύθερη και ακηδεμόνευτη κρίση των δικαστών!
Και όταν από την πρώτη διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ διαφάνηκε ότι οι δικαστές δεν μπορούν να παραβλέψουν τις σαφέστατες διατάξεις του Συντάγματος, μετήλθαν τις πιο χυδαίες μεθόδους, μη ορρωδώντας ακόμα και σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δικαστή.
Το όλο παρασκήνιο με τις παντοειδείς πιέσεις και απειλές για μια απόφαση που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να συνεχίσει το αφήγημά της (το μόνο που της είχε απομείνει) για το πόσο αριστερή είναι και πώς τσακίζει τη διαπλοκή και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών όταν θα ανοίξουν τα στόματα, φοβούμαι ότι θα παράσχει πολύ υλικό για κάποιου άλλου είδους δικαστήρια που δεν άπτονται του Συντάγματος, αλλά του Ποινικού Κώδικα.
Ακρως επικίνδυνη, επίσης, είναι η προσπάθεια ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού με εκείνη την ανεκδιήγητη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία με δυσκολία κρατούσε τα δάκρυά της για τα 15.000 παιδάκια που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, τις 4.000 νοσοκόμες που δεν θα προσληφθούν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ταλαίπωρους ασθενείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατί κάποιοι ανάλγητοι δικαστές αποφάσισαν όπως αποφάσισαν, χωρίς να τους λάβουν υπόψη τους.
Το επόμενο που θα μπορούσε να μας πει η κυρία Γεροβασίλη είναι πόσοι άστεγοι θα έβρισκαν στέγη και θαλπωρή αν πετούσαν έξω από τις βίλες τούς πλούσιους της Εκάλης και του Ψυχικού και πόσες προσλήψεις θα μπορούσαν να κάνουν αν εθνικοποιούσαν τις 5-10 μεγάλες βιομηχανίες που υπάρχουν στη χώρα, οι ιδιοκτήτες των οποίων κερδοσκοπούν από την υπεραξία των εργαζομένων τους!
Αραγε υπάρχουν ακόμη ακροατές που μπορεί να πιστεύουν αυτές τις άκρως διχαστικές απόψεις, οι οποίες απειλούν να τορπιλίσουν την ενότητα του ελληνικού λαού που τόσο αναγκαία είναι αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος; Αν ναι, τότε πρέπει να ανησυχούμε πολύ για τα μελλούμενα και δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε καν τέτοιων διχαστικών σκέψεων.
Γιατί το έσχατο σημείο μιας οιασδήποτε κρίσης -και μακάρι να μην το ζήσουμε ποτέ- είναι να ξυπνήσουν και να ενεργοποιηθούν τα χαμηλότερα ένστικτα των ανθρώπων που ούτως ή άλλως υπάρχουν μέσα τους.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- "Ο ζητιάνος της Ευρώπης"... σας δουλεύει!
- Με αυτή την άσκηση δεν θα πάθετε άνοια!
- Τινάζουν στον αέρα την αξιολόγηση
- ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ μετά από έκτακτη συνεδρίαση:Ο Πολύδωρας δεν είναι δικός μας
- Νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ στο ΤΖΟΚΕΡ
- Δημόσιο: Ξεκίνησαν οι απολύσεις εργαζόμενων... φαντάσματα
- Σύνταξη: Ποιοι εργαζόμενοι βγαίνουν πριν τα 67 έτη (πίνακες)
- Τα πάνω κάτω φέρνει η Τρόικα στις ρυθμίσεις για ακατάσχετο και «μαύρο» χρήμα
- Νέος οδηγός για τις δηλώσεις πόθεν έσχες
- Μίμης Πλέσσας: «…να αυξηθούν οι ΈΛΛΗΝΕΣ και να λιγοστέψουν οι ΔΗΘΕΝ»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Τα πάνω κάτω φέρνει η Τρόικα στις ρυθμίσεις για ακατάσχετο και «μαύρο» χρήμα
- Απόλυτο χάος στην Ιταλία: Χιλιάδες άστεγοι, πάνω από 200 οι μετασεισμοί
- Το χρέος ως χρυσή εφεδρεία του αντιμνημονιακού Αλέξη
- Χάνουν €8,2 δισ. οι συνταξιούχοι από το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου ως το 2019
- Η μάχη της Θέρμης
- Κλάους Ρέγκλινγκ: Ανησυχώ για τον χρόνο επιστροφής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα
- Ο Γκριμάλντι, το «χρυσό ποσοστό» της HSW και το σχέδιο εξαγοράς εταιρειών του κλάδου
- Στο Enterprise Greece 5άστερη επένδυση 70 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική
- Πετυχημένη η έξοδος της Wind Ελλάς στις διεθνείς αγορες
- Όλα τα σενάρια για τη συγκρότηση ΕΣΡ
- Τελευταία Νέα New Money
- Ας κάνουν τον πόλεμο μόνοι τους
- Ο Γκριμάλντι, το «χρυσό ποσοστό» της HSW και το σχέδιο εξαγοράς εταιρειών του κλάδου
- Στο Enterprise Greece 5άστερη επένδυση 70 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική
- Το χρέος ως χρυσή εφεδρεία του αντιμνημονιακού Αλέξη
- Πετυχημένη η έξοδος της Wind Ελλάς στις διεθνείς αγορες
- Γιατί τέτοια περιπέτεια;
- Απόλυτο χάος στην Ιταλία: Χιλιάδες άστεγοι, πάνω από 200 οι μετασεισμοί
- Χάνουν €8,2 δισ. οι συνταξιούχοι από το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου ως το 2019
- Κλάους Ρέγκλινγκ: Ανησυχώ για τον χρόνο επιστροφής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα
- Όλα τα σενάρια για τη συγκρότηση ΕΣΡ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Ν.Δ.: Να εξηγήσει ο κ. Παππάς ποια είναι η σχέση του με τον κ. Αρτεμίου
- Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα της Ελληνικός Χρυσός
- Διπλό χτύπημα από το υπουργείο Υγείας στα διαγνωστικά κέντρα
- Moody’s: Τι κερδίζει η Εθνική από την πώληση του Αστέρα
- Στα "χέρια" των πιστωτών οι τύχες των υπερχρεωμένων εταιρειών
- Πανηγυρική δοξολογία στη Βιέννη για την 28η Οκτωβρίου
- Αυστραλία: Δεν δέχεται ο πρωθυπουργός λαθρομετανάστες που φτάνουν με βάρκες
- Η δικογραφία για την επίθεση τάγματος εφόδου σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013
- Αυστραλία: Συνεργασία με την Κίνα για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών
- Αναστασιάδης για τη διπλή ώρα: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα»



