Στο Enterprise Greece 5άστερη επένδυση 70 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική

Της Στεφανίας Σούκη

Μία ακόμη 5άστερη επένδυση στη Χαλκιδική έχει μπεί στο μακρύ δρόμο των αδειοδοτήσεων προκειμένου να εξασφαλίσει τις ταχύτερες διαδικασίες που προβλέπονται για τις στρατηγικές επενδύσεις.


Ετσι, η Happy Holidays A.E. υπέβαλε προ ημερών το σχετικό φάκελο στο Enterprise Greece προκειμένου η επένδυση, την οποία προωθεί στη Σιθωνία, να αξιολογηθεί για την ένταξή της στη διαδικασία «Επιτάχυνσης και διαφάνειας υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» και στη συνέχεια, αν εγκριθεί, να προωθηθεί προκειμένου

να πάρει το ''πράσινο φως'' από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.


Πρόκειται για έργο ύψους 70 εκατ. ευρώ (α' φάση) της εταιρείας για την κατασκευή και λειτουργία του Porto Sarti Resort, ενός πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, κατοικίες, μαρίνα και μουσείο, κοντά στη Σάρτη του δήμου Σιθωνίας. Το έργο, το οποίο ''τρέχει'' ο κ. Γ. Ιωσηφίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Happy Holidays, θα αναπτυχθεί σε φάσεις σε μία έκταση 165 στρεμμάτων και περιλαμβάνει στο σύνολό του, ένα 5άστερο boutique ξενοδοχείο επιφάνειας 5.400 τ.μ. με κέντρο ευεξίας, επίσης, ένα οικογενειακό ξενοδοχείο 160 δωματίων και 60 bungalows συνολικής επιφάνειας 16.600 τ.μ, και μία ακόμη 5άστερη υπερπολυτελή μονάδα 9.600 τ.μ. με σουίτες, ιδιωτικές πισίνες κ.τ.λ., η οποία θα λειτουργήσει κοντά στη σχεδιαζόμενη μαρίνα 60 θέσεων. Επίσης, το Porto Sarti Resort περιλαμβάνει συγκρότημα 60 κατοικιών από 100 έως 200 τ.μ. με πλήρη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του resort, καθώς επίσης και μουσείο με στόχευση στο θρησκευτικό τουρισμό. Το project περιλαμβάνει και δεύτερη φάση, η οποία ωστόσο θα δρομολογηθεί σταδιακά, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των επενδύσεων.


Οσον αφορά ειδικότερα το κομμάτι της λειτουργίας των ξενοδοχείων, η Happy Holidays έχει ήδη δρομολογήσει συνεργασία με τα Preferred Hotels, έναν από τους διεθνείς παίκτες που θέλουν να ενδυναμώσουν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά. Τα Preferred Hotels, με έδρα στις ΗΠΑ και παρουσία σχεδόν 50 ετών στη διεθνή αγορά φιλοξενίας, αυτοσυστήνονται ως ένα "από τα καλύτερα και πλέον διαφοροποιημένα παγκόσμια χαρτοφυλάκια ανεξάρτητων ξενοδοχείων, resorts και κατοικιών'', με συλλογές όπως τα Legend, LVX, Lifestyle, Connect, Preferred Residences και πάνω από 700 συνδεδεμένα καταλύματα σε 85 χώρες, ενώ στην Ελλάδα, διαθέτουν παρουσία στην Αθήνα, μέσω του NJV Athens Plaza (LVX) και στο Ηράκλειο Κρήτης, μέσω του Crystal Energy Resort.


Αν κι εφόσον το έργο της Σάρτης προχωρήσει, η Χαλκιδική θα είναι ένας ακόμη σταθμός για τον όμιλο, ο οποίος πέτυχε το 2015, για πρώτη φορά στην ιστορία του, πάνω από 1 δισ. δολάρια εσόδων σε κρατήσεις για λογαριασμό των ξενοδοχείων- μελών του σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα