Αέρας αισιοδοξίας στις ευρωαγορές με το βλέμμα... στην Ουάσινγκτον

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι traders στρέφουν το βλέμμα στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας που συνεχίζονται σήμερα στην Ουάσινγκτον με ορατά σημάδια προόδου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,65% στις 387,55 μονάδες, με τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Στη Βρετανία ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά 0,04%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,93%, ο CAC 40 στο Παρίσι στο +0,71%, ενώ στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο με άνοδο

0,58% και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη με κέρδη 0,84%.

Οι αγορές αναμένουν εξελίξεις από το μέτωπο του διεθνούς εμπορίου, μετά και τις δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, ότι αναμένεται μεγαλύτερη πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα.

Ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer και ο ΥΠΟΙΚ, Steven Mnuchin, αναμένεται να συνεχίσουν σήμερα τις συνομιλίες με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He, σε συνέχεια των συνομιλιών της περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο.

Νωρίτερα, ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας, σημείωσε άνοδο 0,5%.

Πίσω στην Ευρώπη, η Βρετανή πρωθυπουργός είπε χθες ότι θα ζητήσει νέα παράταση για το Brexit από την ΕΕ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Κοινοβούλιο.

Μιλώντας χθες το απόγευμα, η πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να συναντηθεί με τον ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn προκειμένου να συμφωνήσουν ένα σχέδιο για τις μελλοντικές σχέσεις με την ΕΕ, πρόταση που ο Corbyn έκανε αποδεκτή.

Αν καμία πρόταση δεν «περάσει» από το βρετανικό Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες, η βρετανία θα πρέπει να εγκαταλείψει την ΕΕ ακόμα και χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου. Ωστόσο, η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης για το Brexit, αναφέροντας ότι δεν βλέπει να εγκυμονεί κινδύνους μια νέα αναβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα