«Παράθυρο» από Βεστάγκερ για νέα καθυστέρηση του Brexit

Θα πρέπει να επιτραπεί στη Βρετανία να αναβάλει ξανά την επίσημη ημερομηνία αποχώρησής της από την ΕΕ, ώστε να μπορεί να σκεφτεί προσεκτικά τα μελλοντικά της βήματα, δήλωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγεκρ, μιλώντας στο CNBC.

«Δεν βλέπω κάποιον κίνδυνο από μια παράταση στο Brexit», δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο από τις Βρυξέλλες.

«Εάν πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό

το δημοψήφισμα του Brexit και ποιες θα ήταν οι προτιμώμενες επιλογές της Βρετανίας, δεν βλέπω να υπάρχει κίνδυνος από μια παράταση ... Δεν ενέχει κινδύνους το να σκέφτεσαι δυο φορές, το να κοιμάσαι με μια άποψη και να ξυπνάς με μια άλλη, έχοντας ξανασκεφτεί», είπε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία για την επίσημη έξοδο από την ΕΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν μέχρι στιγμής απορρίψει τρεις φορές τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, με την ΕΕ.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Brexit της ΕΕ, δήλωσε χθες Τρίτη ότι είναι όλο και πιο πιθανό το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ απότομα, χωρίς μεταβατικό στάδιο.

Μέχρι στιγμής, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προγραμματιστεί να φύγει από την ΕΕ στις 12 Απριλίου και θα είναι η πρώτη χώρα που θα εγκαταλείψει το μπλοκ. Ωστόσο, η πρωθυπουργός Μέι δήλωσε την Τρίτη ότι θα ζητήσει και νέα παράταση, μέχρι τις 22 Μαΐου, καθώς επιδιώκει να βρει έναν κοινό τόπο με την αντιπολίτευση.

Όταν ερωτήθηκε η κα. Βεστάγκερ για το πού μπορεί να απέτυχε η ΕΕ να κρατήσει ενωμένα όλα τα μέλη της, δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να συνεχίσουν να ενσωματώνουν τα μέλη της Ένωσης ακόμα και μετά την ένταξή τους.

«Νομίζω ότι περνάμε πολύ χρόνο ενσωματώνοντας τα κράτη μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά ίσως υποτιμήσαμε τη σημασία της ενσωμάτωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κράτη μέλη», είπε η Δανή πρωθυπουργός, καλώντας τους πολιτικούς, να βοηθούν τους πολίτες τους να αισθάνονται ότι είναι μέλη της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα