Προβληματισμός σε ΟΛΠ / Cosco από την κήρυξη του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου από το ΚΑΣ

Προβληματισμός επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ΟΛΠ / Cosco από την κήρυξη, από το ΚΑΣ, του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου.

Η απόφαση αυτή ίσως αποτελέσει τον κύριο παράγοντα για την απόρριψη ορισμένων επενδύσεων που εντάσσονται στο master plan του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πολλές διαφωνίες και διαβουλεύσεις,

κηρύχθηκε ως αρχαιολογικός χώρος η μισή έκταση από τα συνολικά 11.500 τ.μ. που είχαν αρχικά προταθεί από την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ό,τι περιλαμβάνεται μέσα στο αρχαίο τείχος, ενώ εξαιρέθηκε η θαλάσσια περιοχή στο εμπορικό λιμάνι.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΟΛΠ ζήτησαν να εξαιρεθεί και η χερσαία ζώνη του λιμανιού, αυτό όμως δεν έγινε δεκτό από το ΚΑΣ.

Παράλληλα, το ΚΑΣ εισηγήθηκε σημαντική μείωση του εμβαδού δύο κτιρίων, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΠ, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού επέμεινε στην αρχική του θέση να συμπεριληφθεί στο master plan του ΟΛΠ η μετατροπή του Silo σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Οι εκπρόσωποι της Cosco και του ΟΛΠ, οι οποίοι εξ αρχής είχαν τονίσει ότι επιθυμούν να εγκριθεί ολόκληρο το πακέτο έργων (υποχρεωτικές + προαιρετικές επενδύσεις), υπογράμμισαν ότι κάποιες από τις ανωτέρω αποφάσεις του ΚΑΣ αποτελούν σημαντικά εμπόδια στην πραγματοποίηση τους.

The post Προβληματισμός σε ΟΛΠ / Cosco από την κήρυξη του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου από το ΚΑΣ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα