Vanguard: Η επενδυτική στρατηγική στην Ευρώπη

Η Vanguard Group, Νο 1 εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων στον κόσμο, «μυρίζεται» μια μεγάλη ευκαιρία, ποντάροντας πλέον στο μοντέλο παθητικής διαχείρισης (μοντέλο στρατηγικής που περιορίζει τις πράξεις αγοράς και πώλησης).

Το συγκεκριμένο μοντέλο πρωτοεισήχθη στις ΗΠΑ και τώρα αναμένεται να πάρει

σημαντική θέση και στην Ευρώπη. Ετσι, η Vanguard επιδιώκει να εξασφαλίσει το δικό της μερίδιο.

Ρυθμιστικοί κανονισμοί που πρόκειται να εισαχθούν στην Ευρώπη, είναι πιθανό ότι θα αυξήσουν το κόστος διαχείρισης χρημάτων και ότι θα ωφελήσει επενδύσεις που παρακολουθούν τους δείκτες σε βάρος ενεργών επενδυτικών προϊόντων, όπου οι διαχειριστές πληρώνονται για να επιλέγουν μετοχές και ομόλογα.

Η Vanguard «βλέπει» άνοδο του μεριδίου που έχει η Ευρώπη στην παθητική διαχείριση από το τρέχον 15% στο 1/3 σε ορίζοντα 15ετίας.

«Η ενεργητική διαχείριση πεθαίνει από τις δικές της παθογένειες, πεθαίνει από την απληστία της», αναφέρει ο Tim Buckley, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της Vanguard που διαχειρίζεται κεφάλαια 4 τρισ. δολ. (1 τρισ. δολ. σε ενεργά κεφάλαια). «Πρόκειται για τη μάχη του χαμηλού κόστους με το υψηλό κόστος και το δεύτερο πλέον είναι ο δεινόσαυρος». Εξάλλου, η Vanguard υποστηρίζει ότι τα υψηλά κόστη είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα περισσότερα funds ενεργού διαχείρισης υποαπέδωσαν τα τελευταία 15 χρόνια.

Η στρατηγική παθητικής διαχείρισης επεκτείνεται ραγδαία στην Ευρώπη με τα συνολικά assets να σημειώνουν αύξηση κατά 80% σε 1,1 τρισ. ευρώ την τριετία μέχρι το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα