Σε θετικό έδαφος η Ευρώπη - «Βουτιά» 6,6% για HSBC

Αντέστρεψαν την πρωινή εικόνα οι ευρωπαϊκές αγορές, γυρίζοντας σε θετικό έδαφος, μετά την ανακοίνωση σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και των νέων οικονομικών στοιχείων από την Ευρωζώνη.

Νωρίτερα ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,24% με σχεδόν όλους τους τομείς σε θετικό πρόσημο. Με την εξαίρεση του FTSE100 στο Λονδίνο, οι περισσότεροι μεγάλοι δείκτες της ευρωπαϊκής ηπείρου σημειώνουν άνοδο.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο πριν λίγο ο FTSE100 σημείωνε πτώση 0,07%, στο Παρίσι ο CAC40 με άνοδο 0,13%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με άνοδο

0,13% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 με άνοδο 0,09%.

Η εικόνα στις αγορές άλλαξε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον σύνθετο PMI Ευρωζώνης που κινήθηκε ψηλότερα των εκτιμήσεων τον Φεβρουάριο και συγκεκριμένα στις 56 μονάδες – σημειώνοντας υψηλό σχεδόν 6 ετών.

Ο τραπεζικός τομέας της Ευρώπης σημείωσε πτώση άνω του 1,1%, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της HSBC. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από άποψη assets ανακοίνωσε πτώση 62% στα ετήσια προ φόρων κέρδη πολύ κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή της σημείωσε πτώση 6,6% νωρίτερα..

Η BHP Billiton αντάμειψε τους επενδυτές με μεγαλύτερο μέρισμα λόγω αύξησης της εμπιστοσύνης από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων. Η μεγαλύτερη εταιρεία εξορύξεων στον κόσμο ανακοίνωσε αποτελέσματα χαμηλότερα των προβλέψεων, ωστόσο ο CEO της, Andrew Mackenzie, περιέγραψε τα υφιστάμενα καθαρά κέρδη α' τριμήνου ύψους3,24 δισ. δολ. ως ένα ισχυρό αποτέλεσμα. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 1,4%, λίγο μετά το άνοιγμα.

Στα μάκρο της ημέρας, η Γαλλία ανακοίνωσε νωρίτερα σύνθετο PMI στις 56,2 μονάδες για τον Φεβρουάριο από 54,1 τον Ιανουάριο, ενώ άνοδος σημειώθηκε και στη Γερμανία με 56,1 μονάδες για τον Φεβρουάριο.

Στη Βρετανία, από την Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινώθηκε ότι ενδέχεται να μην υπάρξει αύξηση των επιτοκίων την επόμενη τριετία.

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία, Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να κάνει προεκλογική συγκέντρωση στο Λονδίνο αμέσως μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα