To μήνυμα της Apple για την Amazon και τη Google καταλαμβάνει 13 ορόφους

Η Apple δημοσίευσε μια τεράστια διαφήμιση στην πλευρά ενός ξενοδοχείου που έχει θέα στο Las Vegas Convention Center, όπου οι αντίπαλοί της, η Google και η Amazon θα έχουν μια τεράστια παρουσία στο φετινό CES.

Το μήνυμα, που καταλαμβάνει περίπου 13 ορόφους του κτιρίου, λέει: «Ό,τι συμβαίνει στο iPhone

σας, παραμένει στο iPhone σας», με τη διεύθυνση URL στην ιστοσελίδα της Apple για τους όρους της προστασίας της ιδιωτικότητας.

Ενώ η διαφήμιση της Apple επικεντρώνεται ειδικά στα τηλέφωνα, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα ευρύτερο μήνυμα σχετικά με τις εταιρείες τις οποίες ανταγωνίζεται σε πολλούς κλάδους.

Το μήνυμα της Apple είναι σαφές: δεν προσπαθούμε να πουλήσουμε τα δεδομένα σας, ενώ η Amazon και η Google χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας - αν και μερικές φορές ανώνυμα - για να προσπαθήσουν να σας πουλήσουν πράγματα εν μέσω στοχευμένων διαφημίσεων.

Η Amazon και η Google αναμένεται να έχουν πολλά να δείξουν στο συνέδριο CES. Οι συνεργάτες και των δύο εταιρειών, από τους τηλεοπτικούς φορείς μέχρι τους κατασκευαστές συσκευών, θα αποκαλύψουν τα gadgets με το Amazon Alexa και το Google Assistant ενσωματωμένα. Η Google δήλωσε επίσης ότι τριπλασίασε το μέγεθος της παρουσίας της στο CES από πέρυσι.

Η Apple, ωστόσο, μπορεί επίσης να παίζει άμυνα. Το HomePod της δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Google Home ή το Amazon Echo. Τα στοιχεία του Νοεμβρίου από την ερευνητική εταιρεία Canalys αποδίδουν στην Amazon και στην Google μερίδιο αγοράς 31,9% και 29,8% αντίστοιχα στην αγορά έξυπνων ομιλητών, ενώ η Apple δεν συμπεριλαμβάνεται ως μεγάλος παίκτης.

Here's a look at Apple's advertisement in Las Vegas ahead of CES from CNBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα