Wall Street: Οριακές κινήσεις μετά το ράλι της Παρασκευής

Με αρκετές εναλλαγές προσήμων κινούνται για ακόμη μια φορά οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι αυτήν την ώρα βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Η συναλλακτικότητα πάντως έχει ρίξει ταχύτητα, μετά και το ισχυρό ράλι της Παρασκευής που ξεπέρασε το 4% στον Nasdaq.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο -με συγκρατημένη αισιοδοξία- στις εξελίξεις των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,40% στις 23.524

μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,79% υψηλότερα στις 6.792 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,18% στις 2.536 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 3,3% ή 764 μονάδων, ενώ ο S&P 500 κινήθηκε 3,4% υψηλότερα και ο Nasdaq 4,3%.

H επίδοση της Παρασκευής έσωσε τους Dow Jones και S&P 500 από το χειρότερο πρώτο τριήμερο σε νέα χρονιά από το 2000. Ο βιομηχανικός δείκτης έχει ενισχυθεί 0,5% από την αρχή του έτους, ο S&P 500 1% και ο Nasdaq 1,6%.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος τόνισε ότι οι εμπορικοί δασμοί είναι πλήγμα για την κινεζική οικονομία και τη δυνατότητα του Πεκίνου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να εμποδίσει την κοινωνική αναταραχή.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα σήμερα πια καταλαβαίνει πόσο εξαρτάται η οικονομία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει μία πολύ καλή πιθανότητα για καλό διακανονισμό με την Κίνα όσον αφορά το άμεσο εμπόριο, ωστόσο τα δομικά ζητήματα και η συμμόρφωση είναι πιο δύσκολα θέματα, τόνισε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM υποχώρησε στις 57,6 μονάδες τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 59 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης είχε ανέλθει στις 60,7 μονάδες τον Νοέμβριο. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,13% στα 49 δολάρια το βαρέλι.

O χρυσός σημειώνει άνοδο 0,57% στα 1.293 δολάρια η ουγγιά. Σε σημείωμά της η Goldman Sachs προβλέπει ότι το αργό θα ανέλθει στα 55 δολάρια το βαρέλι το 2019.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 2,647%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1465 δολ./ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα