Thomas Cook: Επίτευξη στόχων χάρη σε Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτο

Αύξηση κρατήσεων κατά 13% για την καλοκαιρινή σεζόν, σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι, καταγράφει ο τουρ οπερέιτορ Thomas Cook, η οποία δήλωσε ότι το θερινό της πρόγραμμα έχει πουληθεί κατά 50%, σε σχέση με το 61% την ίδια περίοδο πέρυσι. Στη γερμανική αγορά η αύξηση κρατήσεων είναι 4%.

Σύμφωνα με την Stefanie Berk, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η ζήτηση για την Τουρκία, την Αίγυπτο,

την Τυνησία και το Μαρόκο αυξήθηκε απότομα. Η Ελλάδα είναι και πάλι μεταξύ των νικητών της σεζόν, ενώ η Ιταλία και η Αυστρία παρουσιάζουν υψηλότερες κρατήσεις από πέρυσι. Ωστόσο οι κρατήσεις για τα ισπανικά νησιά ήταν χαμηλότερες λόγω των ανταγωνιστικών πιέσεων.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α' εξάμηνο της χρήσης 2018, σημειώθηκε συρρίκνωση των προ φόρων ζημιών και αύξηση πωλήσεων κατά 5% σε περίπου 3,6 δισ. ευρώ

Συγκεκριμένα, οι προ φόρων ζημιές της εταιρείας στο εξάμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, διαμορφώθηκαν στα 303 εκατ. στερλίνες (409 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τις ζημιές των 314 εκατ. στερλίνων πριν από ένα χρόνο.

Οι χαμηλότερες χρεώσεις συνέβαλαν στη συρρίκνωση των ζημιών, τόνισε η εταιρεία. Τα έσοδα στο α΄ εξάμηνο αυξήθηκαν στις 3,23 δισ. στερλίνες από τις 3 δισ. στερλίνες.

Η εταιρεία δήλωσε πως είναι σε σωστή τροχιά για να πετύχει τους στόχους για το σύνολο της χρήσης, σε ό,τι αφορά τα ΕΒΙΤ σε σταθερό νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα