Θετικό πρόσημο στην Ευρώπη - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές κατά τις μεσημεριανές συναλλαγές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος νέα εταιρικά αποτελέσματα και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με οριακή άνοδο 0,11% στις 393,63 μονάδες και τους περισσότερους κλάδους σε διαφορετικά πρόσημα.

Ο βρετανικός FTSE100 με άνοδο 0,04%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,10%

, ο γαλλικός CAC40 ενισχύεται 0,33%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 ενισχύεται 0,46%, ενώ κέρδη πέριξ του 0,65% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB μετά τις χθεσινές απώλειες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνονται στις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας με άνοδο περί το 1%. Ο γαλλικός όμιλος αποβλήτων και υδάτων Suez ανανκοίνωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το α' τρίμηνο λόγω της βελτίωσης των όγκων των αποβλήτων που τέθηκαν σε επεξεργασία στην Ευρώπη. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 3% στο Παρίσι.

Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και ψυχαγωγίας υποχώρησαν κατά 0,2%, λόγω των ανησυχιών των στοιχηματικών ότι τα σχέδια για μείωση του μεριδίου στα τερματικά στοιχημάτων σταθερής απόδοσης στη Βρετανία, θα πλήξει σημαντικά τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια. Η William Hill, η οποία αναμένει ότι τα συνολικά έσοδα από τυχερά παιχνίδια θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 45%, είδε τη μετοχή της να υποχωρεί πάνω από 2,5%.

Στο μεταξύ, εκτόηξευση σημείωσε η μετοχή της Ocado που ενισχύθηκε νωρίτερα κοντά στο 51%, αφού το βρετανικό σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει μια αποκλειστική συμφωνία με την αμερικανική Kroger.

Εν τω μεταξύ, η ναυτιλιακή Moller-Maersk ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των προσδοκιών για το α' τρίμηνο.

Ο δανέζικος όμιλος ανέφερε ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι εμπορικές εντάσεις αποτελούν συνεχείς προκλήσεις για τις επιχειρηματικές τουδραστηριότητες. Η μετοχή του σημείωνε πτώση 9% κατά τις πρωινές συναλλαγές.

η.

Keywords
Τυχαία Θέματα