Ocado: Καλπάζει 51% η μετοχή μετά από «χρυσοφόρο» deal

Άλμα άνω του 50% σημείωσε η μετοχή της Ocado μετά την αποκλειστική συμφωνία που υπέγραψε η βρετανική αλυσίδα online σούπερ μάρκετ , με την αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Kroger. Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Ocado να μπει στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και στην Kroger να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για τη διανομή των προϊόντων της.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Kroger θα πάρει 5% μερίδιο της βρετανικής Ocado, η οποία θα φτιάξει

20 ρομποτικές αποθήκες στις ΗΠΑ καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να γίνει διεθνής διανομέας της τεχνολογίας του online shopping.

Η μετοχή της Ocado έφτασε στις 781 πένες, ενώ η συμφωνία αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς συνεργασιών που έχει ανακοινώσει η βρετανική εταιρεία τους τελευταίους μήνες, μειώνοντας τις ανησυχίες της αγοράς ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξεύρεση αγοραστών για καινούργιο φιλόδοξο στρατηγικό της πλάνο.

Πριν λίγες ημέρες έκλεισε συμφωνία με τα σουηδικά σούπερ μάρκετ ICA, ενώ νωρίτερα έκανε deals με την καναδική Sobeys και τη γαλλική εταιρεία λειτουργίας σούπερ μάρκετ Groupe Casino.

Η Kroger, που είναι δεύτερη πίσω από τη Walmart σε μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, με έσοδα 122 δισ. στερλίνες το 2017, θα πάρει το μερίδιο του 5% της Ocado σε τιμή 183 εκατ. στερλίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα