Samsung: Λάθη στην μπαταρία ο «ένοχος» για τα φλεγόμενα Note 7

Ο ακατάλληλος σχεδιασμός και τα κατασκευαστικά λάθη ήταν αυτό που οδήγησε στην υπερθέρμασνη των Note 7 με αποτέλεσμα να αρπάζουν φωτιά κυριολεκτικά στα χέρια των χρηστών τους. Αυτό ανακοίνωσε η Samsung για την υπόθεση που αποτέλεσε βαρύτατο πλήγμα για τη φήμη, αλλά και τα έσοδά της.

Σε συνέντευξη Τύπου που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, ο κορεατικός κολοσσός τεχνολογίας έδωσε με λεπτομέρειες στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας στα έξυπνα τηλέφωνα Note 7

που κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο τυλίγονταν στις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο τους καταναλωτές. Η εταιρεία παραδέχτηκε λάθη στην κατασκευή και τον σχεδιασμό της μπαταρίας και ανέλαβε την πλήρη ευθύνη, ενώ δεσμεύτηκε να μην επιτρέψει να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Η κρίση που συντάραξε τη Samsung πέρυσι, οδήγησε σε επικοινωνιακό φιάσκο τη μεγαλύτερη εταιρεία της Νότιας Κορέας. Υπήρξαν αναφορές για ανθρώπους που υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς από εκρήξεις τηλεφώνων. Αεροπορικές εταιρείες απαγόρευσαν στους επιβάτες να μεταφέρουν τα Note 7 και, σε κάποιες περιπτώσεις, γενικά συσκευές Samsung μέσα στα αεροσκάφη. Το συνολικό κόστος της ανάκλησης είχε εκτιμηθεί σε πάνω από 6 δισ. δολάρια.

Τώρα πάντως, η Samsung έχει εμπλακεί σε άλλο σκάνδαλο που περιλαμβάνει κατηγορίες για δωροδοκία και αθέμιτες μεθόδους επιρροής. Κύριος κατηγορούμενος ο κληρονόμος της Samsung. H συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα Δευτέρα είχε ως στόχο να καθησυχάσει τους επενδυτές αλλά και τους πελάτες ότι η εταιρεία παραμένει υπεύθυνη και διατεθειμένη να θέσει ένα τέρμα στο επεισόδιο.

«Η μπαταρία έφταιγε, όχι η ίδια η συσκευή ή ο σχεδιασμός του τηλεφώνου ή του λογισμικού του, ως εκ τούτου οι επιφυλάξεις για τις άλλες συσκευές της Samsung δεν ευσταθούν», ανέφερε ο Greg Roh, αναλυτής της HMC Investment Securities.

Σημειώνεται ότι η «ένοχη» μπαταρία κατασκευάστηκε από τη θυγατρική Samsung SDI Co.

«Τώρα οι επενδυτές δεν θα δεχτούν το παραμικρό πρόβλημα με το μοντέλο S8 κι αυτή είναι πλέον η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Samsung», πρόσθεσε ο αναλυτής της HMC. «Ο πρώτος μήνας κυκλοφορίας του θα είναι κρίσιμος. Αν δεν εντοπιστούν προβλήματα, οι πωλήσεις του S8 θα αυξηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα