Άνοδος στην Ασία πλην Τόκιο, με ενίσχυση του γεν

Επιφυλακτικότητα επικράτησε στις ασιατικές αγορές σήμερα Δευτέρα, καθώς το Σαββατοκύριακο κυριάρχησαν οι τίτλοι από την ορκωμοσία του Τραμπ και οι επενδυτές αναμένουν ακόμα μια αποσαφήνιση της εικόνας για τις πολιτικές που θα υιοθετήσει σε ζητήματα, όπως η πιθανή επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας της Βόρειας Αμερικής για το ελεύθερο εμπόριο και η εγκατάλειψη της συμφωνίας TPP.

Ωστόσο, τελικά οι ασιατικές αγορές σημείωσαν ανάκαμψη, εκτός Ιαπωνίας, καθώς το γεν ενισχύεται έναντι του δολαρίου..

Πιο αναλυτικά, στο Τόκιο

ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1,29%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με οριακή άνοδο 0,03%, στην Κίνα ο Shanghai ενισχύεται 0,43%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX υποχωρεί 0,77% και ο δείκτης Kospi στην Κορέα ενισχύεται 0,02%.

Σε ό,τι αφορά το γεν σημειώνει άνοδο με το δολάριο να πέφτει κάτω από τα 114 έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Η μετοχή της Toshiba ενισχύθηκε κατά 9% μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι ετοιμάζεται να πουλήσει τον τομέα κατασκευής ημιαγωγών.
Κι άλλες μεγάλες εταιρείες της Ιαπωνίας που κάνουν πολλές εξαγωγές σημείωσαν πτώση λόγω του γεν, όπως η Toyota Motor που υποχώρησε κατά 1,63%, η Honda Motor με πτώση 1,72%, ενώ η Sony έχασε 1,15% και η Panasonic 1,62%.

Στην Κορέα, η Samsung Electronics κέρδισε 1,56% αφού τελικά εντόπισε τη βλάβη στα Galaxy Note 7 που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ανακλήσεις προϊόντων.

Στο μεταξύ, η Κίνα οδήγησε το γουάν υψηλότερα για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανακαλούν τις θέσεις τους για την άνοδο του δολαρίου.

Στο μέτωπο της ενέργειας, οι αρμόδιοι υπουργοί των χωρών μελών του ΟΠΕΚ, αλλά και των μη μελών ανακοίνωσαν ότι έγινε μια καλή αρχή στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, ενώ πρόσθεσαν ότι περίπου 1,5 εκατ. βαρέλια αποσύρθηκαν από την αγορά σε ημερήσια βάση.

Ο παγκόσμιος δείκτης για τα futures του Μπρεντ υποχώρησε κατά 0,3% στα 53,06 δολ/βαρέλι, ενώ τα futures του αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 0,28% στα 53,07 δολάρια.

Τέλος, η τιμή Spot gγια τον χρυσό ενιχύθηκε κατά 0,6% στα 1.217,04 δολάρια η ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα