Reckitt Benckiser: Κατώτερη των προσδοκιών η αύξηση πωλήσεων το α' τρίμηνο

Ο βρετανικός όμιλος καταναλωτικών προϊόντων Reckitt Benckiser ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της κατά το α' τρίμηνο αυξήθηκαν με ρυθμό χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις.

Αιτία οι αδύναμες επιδόσεις των δραστηριοτήτων της Scholl και η αρνητική τιμολόγηση, λόγω του έντονου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει από τις αλυσίδες φαρμακείων και τις πωλήσεις μέσω Amazon.

Χαμηλή τιμολόγηση

αντιμετώπισαν και οι ανταγωνιστικές της Reckitt, όπως οι Nestle, Procter & Gamble και Unilever κατά το α' τρίμηνο.

Ωστόσο, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τα προϊόντα καθαρισμού Cillit Bang, τα προφυλακτικά Durex και τα παυσίπονα Nurofen διατήρησε τις προβλέψεις της για το 2018, καθώς ανακοίνωσε έσοδα 3,11 δισ. στερλίνες στο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 2,64 δισ. στερλίνες την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρεία ανακοίνωσε πως είναι σε πορεία για την επίτευξη του ετήσιου στόχου ανάπτυξης εσόδων μεταξύ 13% και 14%, εύρος που υποδηλώνει ανάπτυξη των συγκρίσιμων εσόδων μεταξύ 2% και 3%.

Οι πωλήσεις like-for-like αυξήθηκαν κατά 2% το α' τρίμηνο, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,6%. Ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 3%.

Τα προϊόντα που σχετίζονται με την υγεία αύξησαν τις πωλήσεις like-for-like κατά μόλις 1%, λόγω της απογοητευτικής επίδοσης της Scholl.

Keywords
Τυχαία Θέματα