Τεχνολογικές πιέσεις στους ασιατικούς δείκτες – Πτώση 1,56% στην Κίνα

Το αρνητικό κλίμα μεταδόθηκε από τη Wall Street στις ασιατικές αγορές όπου οι δείκτες έκλεισαν με πτώση λόγω υποχώρησης των μετοχών τεχνολογίας.

Με μεικτές τάσεις έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση 28,94 μονάδων κατά 0,13% και έκλεισε στις 22.162,24 μονάδες.
Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,95 της μονάδας ή κατά 0,05% για να κλείσει στις 1.751,13 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε πτώση 0,51% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,21%.

Τις

μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε το χρηματιστήριο της Σανγκάη στην Κίνα: ο Shanghai composite σημείωσε πτώση 1,56% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με πτώση 0,65%.

Στις ΗΠΑ οι δείκτες έκλεισαν με μέτρια πτώση, με τον κλάδο τεχνολογίας να δέχεται πιέσεις, μετά τις ασθενικές προβλέψεις της TSMC. Η Apple που είναι προμηθευτής της TSMC σημείωσε απώλειες 2,8% εν μέσω απωλειών σε άλλες μετοχές εταιρειών ημιαγωγών.

Οι επενδυτές επίσης εστίασαν στις υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων που αυξήθηκαν πάνω από το 2,9%. Και οι αποδόσεις του 2ετούς τίτλου κινήθηκαν κοντά σε υψηλό διετίας για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σταθερές. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωσε οριακές απώλειες 0,06^ στα 68,25 δολάρια το βαρέλι, αφού προηγουμένως άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ μειώθηκαν στα 73,74 δολάρια/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα