Putin: Η στρατιωτική μας παρέμβαση στη Συρία έθεσε τις βάσεις για ειρήνη

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin ανέφερε πως η ρωσική στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία δημιούργησε τη βάση για τις ειρηνευτικές διαδικασίες οι οποίες μπορεί να επιλύσουν τον πενταετή πόλεμο στη χώρα.

Ρωσία επέδειξε αρχηγία, θέληση και αποφασιστικότητα, στέλνοντας δυνάμεις στη Συρία για να πολεμήσουν εναντίον της τρομοκρατίας και να υποστηρίξουν τον Πρόεδρο Bashar al-Assad", όπως υπογράμμισε ο Putin

κατά τη διάρκεια παρασημοφόρησης προς στρατιωτικούς, στο Κρεμλίνο, την Πέμπτη. Η απόσυρση των περισσοτέρων εκ των στρατιωτικών δυνάμεων που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα ήταν προσυμφωνημένη με τον Αssad.

Η Ρωσία μπορεί να ενισχύσει τις δυνάμεις της στη Συρία "μέσα σε λίγες ώρες εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, αλλά δεν είναι κάτι που επιζητούμε", ανέφερε ο Putin και προσέθεσε πως η "στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι στόχος μας".

Ο Putin, του οποίου η στρατιωτική επέμβαση υπέρ του Assad άλλαξε την πορεία του πολέμου στη Συρία, ο οποίος διέταξε μερική απόσυρση των δυνάμεων πέντε μήνες μετά την αρχή της εκστρατείας. Η έκπληξη αυτή πιέζει την κυβέρνηση της Συρίας αλλά και τους αντάρτες στο να φτάσουν σε συμφωνία στη Γενεύη. Η Ρωσία έχει αναφέρει πως η κυβέρνηση του συμμάχου της πρέπει να γίνει εποικοδομητική κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Η απόσυρση των δυνάμεων θα ολοκληρωθεί μέσα σε δύο-τρεις μέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα Komsomolskaya Pravda και τον αρχηγό των εναερίων δυνάμεων της χώρας, Στρατηγό Viktor Bondarev.

Keywords
Τυχαία Θέματα