4,2 τρισεκατομμύρια λόγοι για τον διπλασιασμό της χρήσης καθαρής ενέργειας

H αύξηση της χρήσης καθαρής ενέργειας για την ανταπόκριση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο μέχρι το 2030, σύμφωνα με νέα έρευνα η οποία ζητά από τις αρχές να ενδυναμώσουν τις ενεργειακές πολιτικές τους.

Ο διπλασιασμός της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 36% μέχρι το 2030 θα κοστίσει 290 δισ. δολάρια το χρόνο και θα περιορίσει την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας στους δύο βαθμούς Κελσίου το χρόνο, σύμφωνα με την International Renewable

Energy Agency. Η προάσπιση εναντίον της κλιματικής αλλαγής θα αποτελέσει κλειδί για την αύξηση των εσόδων.

Τα κόστη επένδυσης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αντισταθμιστούν από 15πλάσια κέρδη αφού οι τεχνολογίες πίσω από την καθαρή ενέργεια θα μειώσουν την χρήση ορυκτών καυσίμων, θα περιορίσουν την αύξηση της στάθμης της θάλασσας και θα ενισχύσουν την ασφάλεια της ενέργειας, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προσέλκυσαν ρεκόρ επενδύσεων ύψους 329,3 δισ. δολαρίων παρά την πτώση στις τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ κάθε χρόνο η εγκατάσταση καθαρής ενέργειας ξεπερνά αυτή των ορυκτών καυσίμων.

Η επίτευξη του στόχου δεν χρειάζεται τον διπλασιασμό της χρήσης πράσινης ενέργειας σε κάθε χώρα, σύμφωνα με την έρευνα. Τα μερίδια βασίζονται στον πληθυσμό, την οικονομική δραστηριότητα αλλά και την υπαρκτή ενεργειακή υποδομή. Οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να αυξήσουν το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειάς τους κατά 15% ενώ η Κίνα κατά 20%.

Keywords
Τυχαία Θέματα