Ο Γ. Κουτσολιούτσος στον διαγωνισμό World Entepreneuer of the year

Του Δημήτρη Παφίλα

Ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος της Folli- Follie, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνές διαγωνισμό "World Entepreneuer of the year", και θα διαγωνιστεί με άλλους 60 επιχειρηματίες σε εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στο Μόντε Κάρλο.

Ο κ. Κουτσολιούτσος αναδείχθηκε επιχειρηματίας της χρονιάς στην Ελλάδα για το 2015

(στην κατηγορία Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας ) σε προχθεσινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής που διοργάνωσε η Ernst and Young. Βραβεύτηκαν επίσης και οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών οι κ.κ.: Νικόλαος Γουλής, διευθύνων σύμβουλος της E-travel AE (pamediakopes.gr) ο οποίος έλαβε το βραβείο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο κ. Ιωάννης Τσερέπας, πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της Lariplast που έλαβε το βραβείο (δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας), επίσης το βραβείο πρωτοπόρος επιχειρηματίας έλαβε η κα Ελένη Πολυχρονοπούλου, αντιπρόεδρος της Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος.

Σε συνέντευξη τύπου, κ. Κουτσολιούτσος ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και ερωτώμενος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, στην κρίση οι επιχειρηματίες δεν ακούγονται απο τις κυβερνήσεις. "Δεν μας ακούνε" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι, η επιχειρηματικότητα δεν είναι κάτι κακό ενώ θύμισε ότι, οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι εκ φύσεως κοσμοπολίτες και έχουν στο DNA τους το εμπόριο. Σ ότι αφορά τις τράπεζες συμπλήρωσε πως είναι απούσες από την χρηματοδότηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσερέπας τόνισε ότι, πριν κατηγορούμε τους άλλους για ό,τι συμβαίνει, πως πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και τα αποτελέσματα τα οποία φέρνουμε ενώ για τις τράπεζες είπε ότι δεν ευθύνονται για ό,τι δημιουργήθηκε στην χώρα.

"Δεν είναι Ιρλανδία η Ελλάδα" είπε η κα Ε. Πολυχρονοπούλου, σε σχετική ερώτηση για προγράμματα χρηματοδότησης και τόνισε πως "οι επιχειρηματίες πρέπει να επιβραβεύονται αφού φέρουν κέρδη και θέσεις εργασίας και όχι πριν δημιουργήσουν εταιρείες. Επιχειρηματικότητα δεν είναι να αγοράζεις με το ΕΣΠΑ καρέκλες και εξοπλισμό. Δυστυχώς τα λεφτά του ΕΣΠΑ πάνε σε κεφάλαιο κίνησης".

Από την πλευρά του, επίσης ο κ. Γουλής επισήμανε ότι, σχεδόν κάθε εβδομάδα του ζητούν συμβουλές νέοι επιχειρηματίες για start ups, ενώ σε ότι αφορά την εταιρεία του συμπλήρωσε πως αν και δεν έχει ανάγκη οι τράπεζες του προτείνουν δανεισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα