Η ιταλική αριστερά αναμένει πρωθυπουργό από τις τάξεις της στην κυβέρνηση Λέγκας- Πέντε Αστέρων

Η Ιταλία εξακολουθεί να περιμένει την επόμενη κυβέρνησή της, αν και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο λαϊκιστών ηγετών που θέλουν να την διαμορφώσουν, παρατάθηκαν ως αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Το αντισυστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα του Βορρά που αντίτίθεται στην παρουσία μεταναστών στην Ιταλία, βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο πρόγραμμα κυβερνητικής πολιτικής, όπως ανέφερε ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Luigi Di Maio σε σχόλια που αναφέρθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Το πρόγραμμα είναι έτοιμο αν και ο επικεφαλής της Λέγκας Matteo Salvini πρέπει να "επιλύσει ορισμένα ζητήματα", όπως δήλωσε ο Di Maio.

Καθώς έχει περάσει διάστημα μεγαλύτερο από δύο μήνες μετά τις αδιάβλητες εκλογές της Ιταλίας στις 4 Μαρτίου, οι δύο πλευρές έχουν επανειλημμένα υπερβεί τις προθεσμίες που ορίζει ο πρόεδρος Sergio Mattarella καθώς προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία. Ο Salvini και ο Di Maio δεν έχουν ακόμη πει ποιος θα είναι πρωθυπουργός, και η εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι μπορεί να μεταβάλλουν τις θέσεις τους.

Τα ιταλικά ομόλογα κατέρρευσαν την Τετάρτη μετά από αναφορές ότι η επόμενη κυβέρνηση θα απαιτούσε μείωση του χρέους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο οικονομικός σύμβουλος της Λέγκα Claudio Borghi είπε στους δημοσιογράφους ότι στο σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος, δεν υπάρχει πρόταση να ακυρωθεί μέρος του χρέους της Ιταλίας. Είπε ότι υπάρχει "απλώς το αίτημα για αλλαγή στους λογιστικούς κανόνες" έτσι ώστε οι τίτλοι που αγοράζονται από την ΕΚΤ να μην υπολογίζονται στη σχέση χρέους προς Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Είπε ότι το αίτημα θα ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ.

Οι ιταλικές αποδόσεις έπεσαν από τα ψηλά της ημέρας μετά τα σχόλια του Borghi, αν και το δεκαετές spread των γερμανικών ομολόγων διευρύνθηκε σε 151 μονάδες βάσης, κι έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα