Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Μεικτή είναι η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει ελαφρά πτώση κατά 0,11% στις 381,83 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,49%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,38%, στο Παρίσι ο CAC40 στο -0,30%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB στο -0,02% , στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 στο -0,17%

Τις

χειρότερες επιδόσεις καταγράφουν οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών που λίγο μετά το σημερινό άνοιγμα σημείωναν πτώση 0,6% λόγω των νέων εμπορικών εντάσεων. Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει αναλόγως αν ο Αμερικανός πρόεδρος παραβεί την υπόσχεσή του ότι δεν θα επιβάλει δασμούς στα αυτοκίνητα. Porsche, Volkswagen και Pirelli διαπραγματεύονταν όλες χαμηλότερα κατά 1% νωρίτερα το πρωί.

Σε άλλες μετοχές, βαριές απώλειες σημειώνει η βρετανική Dechra Pharmaceuticals μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 21%. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αν και το οικονομικό έτος ξεκίνησε καλά, είχε εφαρμόσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα σκληρό Brexit.

Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζει στις εμπορικές εξελίξεις μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ ότι θα επιβάλει νέους δασμούς στην Κίνα σε εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων.

To επενδυτικό κοινό παραμένει επίσης επιφυλακτικό απέναντι στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών μετά και το sell – off που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Αργεντίνικο πέσο και στην τουρκική λίρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα