Lenovo: Εν αναμονή κερδών από smartphones και servers

Πτώση 4% στα ετήσια έσοδα ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής PC στον κόσμο, με τον οικονομικό διευθυντή της Lenovo, ωστόσο, να προβλέπει ότι οι έως τώρα ζημιογόνοι τομείς κινητών τηλεφώνων και κέντρου δεδομένων, θα γίνουν κερδοφόρες στο «κοντινό μέλλον».

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα 9,6 δισ. δολ. για το α' τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 5%

σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Για το σύνολο της χρήσης, ωστόσο, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 4% στα 43 δι. δολ., ενώ τα κέρδη της χρήσης ανήλθαν σε 535 εκατ. δολ., από ζημιές 128 εκατ. δολ. το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Ο τομέας PC της Lenovo, που αντιστοιχεί στο 70% των συνολικών εσόδων, σημείωσε πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 1%, την ώρα που η παγκόσμια αγορά PC υποχωρούσε κατά 2,4% το α' τρίμηνο του 2017 σε ετήσια βάση.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Lenovo είχε προσπαθήσει να επεκτείνει την παρουσία της σε δυο τομείς: τα έξυπνα τηλέφωνα και τα κέντρα δεδομένων. Το 2014, είχε εξαγοράσει τη μονάδα τηλεφώνων της Motorola από τη Google και τον τομέα server από την IBM.

Ωστόσο, στον κλάδο κινητής σημείωσε λειτουργικές ζημιές 566 εκατ. δολ. από 469 εκατ. Έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ στο τομέα κέντρου δεδομένων η ζημιά ανήλθε σε 343 εκατ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα