Κυκλοφορεί και δεύτερη βόμβα στο Μάντσεστερ;

Την ύπαρξη και δεύτερης βόμβας που προοριζόταν για το Manchester Arena, αλλά πλέον βρίσκεται στα χέρια των συνεργατών του τρομοκράτη του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι «τρέμουν» οι βρετανικές Αρχές.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν αξιωματούχοι της αστυνομίας στην Αγγλία, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης πιθανότατα έφτιαξε και δεύτερη βόμβα, η οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκε και εικάζουν ότι έχει περάσει σε άλλους τζιχαντιστές που κάνουν τα σχέδιά τους για να την χρησιμοποιήσουν.

Οι αστυνομικοί που έκαναν επιδρομή στο

σπίτι του Αμπέντι ανακάλυψαν μια τεράστια ποσότητα χημικών εκρηκτικών ουσιών και άλλων συστατικών. Η ποσότητα των ευρημάτων είναι που δημιούργησε ανησυχία για την ύπαρξη και δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού, που όμως δεν έχει βρεθεί έως τώρα.

Παράλληλα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Αμπέντι είχε συνεργό που τον παρακολουθούσε καθόλη τη διάρκεια της αποστολής του στο φουαγιέ του Manchester Arena, ώστε να μην πάει τίποτα στραβά και χρειαστεί να παρέμβει. Θεωρούν μάλιστα ότι ο συνεργός μπορεί να ήταν ο κατασκευαστής των βομβών και μετά την επιχείρηση έφυγε αμέσως αεροπορικώς από τη χώρα.

Οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να εντοπίσουν και να διαλύσουν τον πυρήνα των εξτρεμιστών που έχει ως βάση την Αγγλία και γι' αυτό προαναγγέλλουν κι άλλες συλλήψεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα