Jack Ma: Ο εμπορικός πόλεμος είναι το πιο «ηλίθιο πράγμα» στον κόσμο

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι το "πιο ηλίθιο πράγμα στον κόσμο", δήλωσε τη Δευτέρα ο Jack Ma, ο επικεφαλής της πιο πολύτιμης εισηγμένης εταιρείας της Ασίας, Alibaba Group Holding Ltd, σύμφωνα με το Reuters.

Οι δύο χώρες έχουν επιβάλλει δασμούς εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αγαθά

ο ένας του άλλου και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ έχει απειλήσει να αυξήσει την τιμή για τις υπόλοιπες εξαγωγές της Κίνας αξίας 500 δισ. δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν δεν μπορέσει να επιλυθεί η εμπορική διαφορά.

Ο Ma έκανε τα σχόλια αυτά στο συνέδριο China International Import Expo (CIIE) στη Shanghai.

Το εμπορικό άνοιγμα στην Κίνα, το οποίο π Τραμπ έχει κατηγόρησε για πολλά οικονομικά δεινά, συνέβαλε στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και χωρίς αυτό, η χώρα θα είχε μεγάλα προβλήματα, πρόσθεσε ο Μa.

Η μετατόπιση της Κίνας σε ένα μοντέλο εισαγωγής "πρόκειται να αποτελέσει τεράστιο πόνο για πολλές επιχειρήσεις, αλλά θα αποτελέσει επίσης μια καλή ευκαιρία για πολλούς καταναλωτές", ανέφερε.

Ο Μa ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ανησυχεί για την καινοτομία, την οποία θα πρέπει να υποστηρίξει ακόμη και αν απειλούσε παλιά, κεκτημένα συμφέροντα.

"Η άποψή μου είναι, μην ανησυχείτε για την τεχνολογία", πρόσθεσε Ma. "Οι άνθρωποι που ανησυχούν για την τεχνολογία είναι πρώτα οι ηλικιωμένοι, δεύτερον οι κυβερνήσεις και ο τρίτων οι επιτυχημένοι άνθρωποι - τη μισούν και ανησυχούν".

"Δεν έχω δει ποτέ νέους ανθρώπους να ανησυχούν για την τεχνολογία", πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα