J. Rogers: Οι Κεντρικοί Τραπεζίτες ακολουθούν ηλίθιες πολιτικές

Ο διάσημος και επιτυχημένος επενδυτής Jim Rogers φροντίζει να μας προειδοποιήσει ότι ο χρηματοοικονομικός Αρμαγεδδών είναι προ των πυλών και τον τροφοδοτούν οι... ηλίθιοι κεντρικοί τραπεζίτες!

«Θα πληρώσουμε όλοι τεράστιο τίμημα εξαιτίας της ανικανότητας των κεντρικών τραπεζιτών», όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του στο CNNMoney, καθώς «πρόκειται για ακαδημαϊκούς και θεωρητικούς της οικονομίας που δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται».
\
Όπως τόνισε οι κεντρικές τράπεζες κάνουν τα πάντα

για να στηρίξουν τις αγορές, αλλά πρόκειται για βλακώδεις ενέργειες. Επίσης προέβλεψε ότι οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών θα οδηγήσουν σε ράλι τις αγορές στο άμεσο μέλλον αλλά κατόπιν θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα τα οποία θα συνεχιστούν και το 2017.

«Όλο αυτό θα τελειώσει με καταστροφή. Θα πρέπει να ανησυχείτε και θα πρέπει να προετοιμαστείτε», συμπλήρωσε.
Ο κ. Rogers τάσσεται κατά της πολιτικής των αρνητικών επιτοκίων, υποστηρίζοντας ότι τόσο η διόρθωση των αγορών όσο και η χαλάρωση του ρυθμού ανάπτυξης είναι κάτι φυσιολογικό να συμβαίνει.

Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει ότι η πολιτική των μηδενικών επιτοκίων το μόνο που θα επιτύχει είναι τα golden boys της Wall Street και άλλων μεγάλων αγορών να «γλιτώσουν» τις... Laborghinis που διαθέτουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα