Καλωσορίζει την ολοκλήρωση των 4 hotspots στην Ελλάδα η Κομισιόν

Του Ιωάννη Αντύπα

Την ολοκλήρωση των τεσσάρων από τα πέντε κέντρα υποδοχής προσφύγων (Hotspots) και τα νέα για την επικείμενη ολοκλήρωση του πέμπτου στην Κω, καλωσόρισε η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα κατά την τυπική συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια «συνεχή δουλειά».

Η εκπρόσωπος Τύπου είπε πως η Επιτροπή είναι ενήμερη για την ανακοίνωση της ελληνικής

κυβέρνησης σχετικά με την πρόοδο που έχει γίνει στην ανάπτυξη των κέντρων υποδοχής, κάτι που όμως αποτελεί «μέρος των ελληνικών δεσμεύσεων». Παράλληλα η Μίνα Αντρέεβα δήλωσε πως οι Ευρωπαϊκοί οργανισμοί είναι έτοιμοι να παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα έτσι ώστε όλα τα κέντρα υποδοχής να τεθούν σε λειτουργία σύντομα, ενώ ήδη οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που βρίσκονται επί ελληνικό έδαφος θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια καταγραφή της κατάστασης.

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες στις 17 Φεβρουαρίου για την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με την Μίνα Αντρέεβα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί και μια πολυμερής συνάντηση με τις χώρες της Δυτικής Βαλκανικού Οδού, υπό την αιγίδα των Αυστριακών, και στην οποία θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθεί η πρόταση Γιούνκερ για επανεγκατάσταση προσφύγων από τη Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα