ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Στάση αναμονής με το βλέμμα στη Fed

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στην αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) και στη διήμερη συνεδρίαση για την πολιτική της που ξεκινά σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι η Wall Street ανήλθε χθες σε νέα υψηλά επίπεδα, οι μετοχές στην Ευρώπη κινούνταν πτωτικά μετά την επιφυλακτικότητα που επικράτησε στην Ασία, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx να υποχωρεί κατά 0,2%.

Στο

Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,1% στις 7.246,53 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,08% στις 12.548 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 0,14% στις 5.222 μονάδες.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για το ρυθμό της περαιτέρω σύσφιξης της πολιτικής της αυτή και την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με το Reuters.

Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές ήταν οι μοναδικοί τίτλοι που κινούνταν σε θετικό έδαφος, καθώς η νομισματική σύσφιξη παραδοσιακά ευνοεί τις τράπεζες. Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 0,2%, με την HSBC να ενισχύεται κατά 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα