H... όχι και τόσο μυστική φόρμουλα της BlackRock για το δολάριο

Για τους Αμερικανούς επενδυτές οι οποίοι βαρέθηκαν να ανησυχούν για την πορεία του δολαρίου, η BlackRock λέει πως έχει βρει τη λύση: μία φόρμουλα η οποία αποφασίζει πότε θα προχωρεί σε hedging του νομισματικού ρίσκου των διεθνών μετοχών.

Ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος του κόσμου εφαρμόζει το σχέδιο σε ένα τρίο νέων funds τα οποία προσπαθούν να υπολογίσουν και να προεκτιμήσουν την δύναμη του δολαρίου μετρώντας

τέσσερις δείκτες: την ορμή, την αποτίμηση, τη μεταβλητότητα και τη διαφορά απόδοσης του νομίσματος. Μέσω χρήσης διάφορων στρατηγικών οι οποίες συνήθως ταιριάζουν στα hedge funds, η BlackRock στοχεύει στην προσέλκυση επενδυτών οι οποίοι προσπαθούν να προστατεύσουν την αξία των αποδόσεων εξωτερικού από τα κέρδη του δολαρίου, ενώ την ίδια στιγμή θα προσασπίζονται της επένδυσης ενάντια στα ισχυρότερα νομίσματα.

Οι επενδυτές συγκεντρώνονται στα ETFs εδώ και δύο χρόνια λόγω της αύξησης της ισοτιμίας του δολαρίου λόγω διαφορετικών πολιτικών από τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας. Η Barclays και η BofA εκτιμούν πως το δολάριο θα επιδείξει ράλι μέχρι το τέλος του 2016, έναντι του ευρώ, της τάξης του 15%. Αντιθέτως, η HSBC Holdings αναφέρει πως η ισοτιμία αυτή θα μειωθεί κατά 9%.

Ο Ruth Weiss, επικεφαλής του τομέα iShares της BlackRock αναφέρει πως "το όλο νόημα του σχεδιασμού του πλάνου αυτού ήταν να δημιουργηθεί ένα προϊόν για τους επενδυτές οι οποίοι δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι τα στοιχήματά τους.

Κι όμως, η BlackRock και η φόρμουλά της έχουν ήδη ανταγωνιστές. Η WisdomTree Investments η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ΕΤF του πλανήτη έχει ήδη λανσάρει τα δικά της δυναμικά hedged funds σε συνεργασία με την βρετανική Record Currency Management.

Keywords
Τυχαία Θέματα