H JPMorgan επενδύει $30 εκατ. σε εξαθλιωμένες περιοχές του Παρισιού

Η JPMorgan, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σε περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε την Κυριακή ότι έχει επιλέξει εξαθλιωμένες περιοχές γύρω από το Παρίσι ως το πρώτο ξένο focus της στρατηγικής αστικής οικονομικής ανάπτυξης που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια στο Ντιτρόιτ.

Η

τράπεζα θα συνεισφέρει 30 εκατ. δολάρια για πέντε χρόνια σε προγράμματα για να διδάξει δεξιότητες εργασίας και να επεκτείνει τις μικρές επιχειρήσεις στο Seine-Saint-Denis και σε άλλα μέρη με υψηλή ανεργία και φτώχεια, δήλωσε η JPMorgan στο Reuters.

Το Seine-Saint-Denis βόρεια του Παρισιού έχει τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας και εγκληματικότητας στη Γαλλία. Με πολλά μεγάλα έργα κοινωνικής κατοικίας, η περιοχή χωρίζεται από το πλούσιο Παρίσι μόνο από μια εξαιρετικά συμφέρουσα εθνική οδό που περιβάλλει την πόλη.

Το πρότζεκτ αποτελεί μέρος του προγράμματος "Advancing Cities" της JPMorgan, το οποίο βασίζεται σε επενδύσεις 150 εκατ. δολαρίων στο Ντιτρόιτ και 40 εκατ. δολαρίων στο Σικάγο, πόλεις όπου η JPMorgan έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τραπεζικών καταθέσεων.

Τα στελέχη της JPMorgan έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν περισσότερες επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ιδίως εμπορικές δανειοδοτήσεις σε μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Peter Scher, Διευθυντής Εταιρικής Υπευθυνότητας της JPMorgan, δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα παρέχει στους εργαζόμενους τις δεξιότητες που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί πελάτες της τράπεζας, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε πύργους γραφείων κοντά σε περιοχές όπου το ποσοστό ανεργίας φθάνει το 35%.

"Είναι μια καλή επένδυση για την οικονομία και μια καλή επένδυση για την εταιρεία μας", δήλωσε ο Scher.

Η επαγγελματική κατάρτιση θα επικεντρωθεί στις βιομηχανίες κατασκευής, τεχνολογίας πληροφοριών και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας που είναι σημαντικές στη Γαλλία, ανέφερε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα