H Disney θα κινηθεί νομικά κατά κινεζικής... απομίμησης θεματικού πάρκου

Η Walt Disney ανέφερε πως είναι έτοιμη να προστατεύσει την πνευματική της ιδιοκτησία νομικά, μετά από τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως υπήρχαν εργαζόμενοι ντυμένοι ως Captain America και Χιονάτη στο νέο θεματικό πάρκο της Dalian Wanda Group.

Η εταιρεία υπογράμμισε πως προστατεύει τα πνευματικά της δικαιώματα

και θα προβεί σε νομικές κινήσεις. Ανέφερε, δε, πως αυτές οι υποδεέστερες προσομοιώσεις των χαρακτήρων απογοητεύουν όσους έχουν συνηθίσει με την κλασσική και υψηλή ποιότητα της Disney.

H δημόσια αυτή αναφορά από την Disney η οποία με αυτό τον τρόπο αντιτίθεται στον δισεκατομμυριούχο Wang Jianlin ο οποίος πρόσφατα προσέβαλλε την μεγαλύτερη εταιρεία διασκέδασης του κόσμου. Η Wanda δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως "ο ένας τίγρης της Disney" (το πάρκο που θα ανοίξει στη Σανγκάη), "Δεν θα μπορέσει να αναμετρηθεί με την αγέλη των λύκων μας".

Οι κακές απομιμήσεις αυτές βρέθηκαν στα επίσημα εγκαίνια του Wanda City park των 3,2 δισ. δολαρίων στη Nanchang, ένα από τα προγραμματισμένα 15 της... αγέλης. Οι δύο εταιρείες αναμετρούνται για την κινεζική τουριστική βιομηχανία των 610 δισ. δολαρίων η οποία αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα